bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitvy o medaile v Edmontonu: Kanada vyzve Rusko, Američané hrají s Finy

3. ledna 2021, 15:40

Václav Jáchim

Na mistrovství světa juniorů jsou ve hře o medaile poslední čtyři týmy, v semifinále dojde na hodně zajímavé bitvy. První dvojici tvoří Kanada s Ruskem, druhou pak Spojené státy a Finsko. Hrát se bude v noci na úterý 5. ledna.

O dvojicích pro semifinále rozhodovalo nasazení týmů, jež postoupily ze čtvrtfinále. Vychází z umístění mužstev v základních skupinách: první místo v žebříčku obsadili domácí Kanaďané, druzí jsou Američané, třetí Finové a čtvrtí Rusové.

Už v semifinále tedy dojde na jeden z největších šlágrů, javorové listy vyzvou ruskou sbornou, která se soupeři pokusí oplatit loňskou porážku z finále šampionátu v Ostravě a v Třinci. Rusové tehdy vedli 3:1, jenže soupeř dokázal vyrovnat a v závěru rozhodl o zisku zlatých medailí vítězstvím 4:3.

Protivníci se zatím na juniorských šampionátech utkali ve 27 zápasech. Sborná vyhrála dvanáct utkání, jeden duel skončil remízou, ostatní patřily Kanaďanům. V semifinále na sebe týmy narazily naposledy v roce 2012, utkání v Calgary nabídlo vynikající podívanou, po velké přestřelce slavili triumf svěřenci tehdejšího trenéra Valerije Bragina v poměru 6:5.

Letošní zápasy play off byly zatím velmi vyrovnané – Rusové se pořádně nadřeli proti Němcům, Kanada vybojovala postup v utkání s českou dvacítkou, která statečně vzdorovala a padla 0:3. Když kouč Andre Tourigny po utkání hodnotil zápas, ještě nevěděl, jaký soupeř jeho ovečky v dalším kole čeká. Novináře pobavil, když se marně pokoušel otevřít láhev s pitím.

O nasazení rozhodoval poslední čtvrtfinálový souboj Američanů se Slováky. Jelikož vyhrál zámořský výběr, dojde na bitvu Kanady s Rusy už v semifinále. „Kanaďané na turnaji ještě neprohráli. Dobře bruslí, jsou agresivní, mají vyrovnané útoky. Bude to mimořádně těžký zápas. Věřím, že se ukáží naši klíčoví hráči," řekl agentuře TASS šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak.

Pořádně zajímavá bude také druhá dvojice. Finové dokázali proti Švédům smazat ztrátu dvou branek a zvítězili 3:2, Američany vyzvou v play off znovu po roce – loni v Třinci zvládli čtvrtfinále 1:0. Seveřané uspěli i rok předtím, velké finále ve Vancouveru vyhráli 3:2 a slavili titul mistrů světa.

Zápas Kanady s Ruskem začíná o půlnoci z pondělí na úterý a přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Souboj Američanů s Finy se pak hraje od 3:30 SEČ.

Program závěru MS juniorů

Úterý 5. ledna:
0:00 1. semifinále Kanada – Rusko (ČT sport)
3:30 2. semifinále USA – Finsko
23:30 zápas o 3. místo

Středa 6. ledna:
3:30 finále (ČT sport)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.