bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blackhawks požádali Seabrooka, aby se vzdal své doložky o nevyměnitelnosti

3. února 2019, 13:00

Jiří Sameš

Obránce Brent Seabrook zatím tráví celou svou kariéru u Chicaga Blackhawks. V nejbližších týdnech se ale klidně může stát, že změní působiště. Černí jestřábi se jej totiž dotázali, zda by byl ochoten vzdát se své doložky o nevyměnitelnosti.

Výše uvedenou informaci přinesla v sobotu, 2. února, kanadská televizní síť Sportsnet během pořadu Hockey Night in Canada, Saturday’s Headlines. Elliotte Friedman, uznávaný reportér, přitom zmínil, že Seabrook se své doložky o nevyměnitelnosti zatím vzdát nechce.

„Blackhawks se zeptali Brenta Seabrooka, zda by byl ochoten vzdát se své doložky o nevyměnitelnosti. Zatím jim ale nevyhověl. Je moc rád, že je černým jestřábem a v tuto chvíli tak učinit nechce," řekl Friedman.

„Myslím si ale, že si obě strany o celé záležitosti ještě popovídají," dodal svůj osobní pohled na věc.

Seabrook je celkově 14. mužem draftu 2003. Za kariéru odehrál už 1 056 zápasů, v nichž zaznamenal za 100 gólů a 352 asistencí celkem 452 kanadských bodů. (Více odehraných zápasů má mimochodem v historii Hawks na svém kontě pouze legendární Stan Mikita.)

Třiatřicetiletý Seabrook je trojnásobným vítězem Stanley Cupu (2010, 2013, 2015). Ačkoliv je zkušenostmi nabitý, jeho případná výměna do jiného týmu může být hodně komplikovaná. Ročně totiž bude do sezony 2023/2024 pobírat 6,875 milionů dolarů.

Letos Seabrook v 52 zápasech posbíral za pět gólů a 15 asistencí celkem 20 kanadských bodů.

Stěhovat se může i Keith

Také Duncan Keith je po celou svou kariéru součástí Blackhawks. Tento ročník si zde kroutí už čtrnáctou sezonu (stejně jako jeho výše uvedený spoluhráč). Avšak i nad jeho pokračováním v Chicagu visí velký otazník.

Podobně jako Seabrook, i Keith má ve smlouvě doložku o nevyměnitelnosti. Jeho aktuální kontrakt má průměrnou hodnotu 5,538 milionů dolarů. Vyprší mu přitom po sezoně 2022/2023. S Keithem však Blackhawks vzdání se doložky o nevyměnitelnosti zatím neřešili.

„V Chicagu se mi líbí. O výměně nebo nějakých dalších věcech jsme se nebavili," potvrdil sám hokejista.

Pětatřicetiletý Keith je pochopitelně taktéž trojnásobným vítězem Stanley Cupu. V National Hockey League nastoupil do 1 048 zápasů, v nichž si připsal za 94 gólů a 471 asistencí celkem 565 kanadských bodů.

V letošní sezoně má v 53 zápasech na svém kontě celkem 22 kanadských bodů - dva góly, 20 asistencí.

Blackhawks se aktuálně v tabulce Západní konference nacházejí na předposledním, čtrnáctém místě se ziskem 49 bodů. Na druhou divokou kartu, kterou momentálně drží Vancouver Canucks, ztrácejí pět bodů.

Čtěte také: Petr Adler: Columbus prý objevil Ameriku. Artěmij Panarin také

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.