bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blackwood se osmělil v NHL a doufá, že bude pokračovat v New Jersey

7. května 2020, 1:30

Jan Šlapáček

V letošní sezóně dostal pořádnou příležitost usadit se v NHL a rozhodně nezklamal. V průměrném New Jersey podával brankář Mackenzie Blackwood skvělé výkony, kterými si řekl o prodloužení smlouvy.

V porovnání se svým kolegou Cory Schneiderem chytal v letošní sezóně téměř "zadarmo". Zatímco plánovaná jednička Devils pobírala rovných šest milionů dolarů, Blackwood chytal za necelých sedm set tisíc a výkony svého konkurenta předčil.

Schneider se během dvou ročníků stal pro Devils velkým a drahým problémem a celý klub může být rád, že Blackwood zažil takový výkonností progres, aby se mohl v příštích ročnících pasovat do role jedničky.

Aby se tak stalo, bude se muset třiadvacetiletý brankář domluvit s vedením New Jersey na novém kontraktu, protože ten stávající mu na konci června skončí a stane se chráněným volným hráčem.

„Uvidíme, jak to celé dopadne. V Jersey to mám rád, rád tu hraji a chtěl bych tu zůstat delší dobu. Jsem si jistý, že se něco vymyslí a všechno půjde hladce," předpokládá kanadský gólman.

Jisté je i to, že si finančně přilepší, ne však razantně. Očekává se takzvaná přemosťovací smlouva (tzv. bridge contract), aby Blackwood v příštích ročnících ukázal, že je tím správným mužem, který si následně zaslouží velké peníze.

Pokud všechno půjde podle plánů, tak mají v New Jersey solidní základnu talentovaných hráčů a mohou v budoucnu pomýšlet na výsledky, o kterých si v posledních letech nechávají fanoušci Devils spíše zdát.

„Bude vzrušující, jak se všichni budeme herně společně rozvíjet. Kluci jako Jack Hughes, Nico Hischier, Jesper Bratt, já či Pavel Zacha. Pokud budeme moci všichni zůstat spolu delší čas, tak bude prostor budovat vítězný tým," dodal Blackwood.

Nejdříve se však musí podepsat na nový kus papíru a pak se pustit do práce. Lehké to rozhodně nebude...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.