bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston jako vzor. Rangers staví super-útok, Chytil do druhé lajny

21. října 2021, 12:00

Jiří Lacina

S hokejisty prý se o tom, jak stavět jednotlivé formace, Gerard Gallant raději nebaví. „Všichni by mi řekli, že chtějí hrát s Mikou,“ smál se kouč Rangers po středečním tréninku. „Opravdu si myslím, že všech jedenáct útočníků by chtělo hrát s Mikou Zibanejadem…“

Komu se nakonec dostane té cti? Hráči o nic menšího jména. První brázdu Jezdců by měli tvořit Zibanejad s Artěmijem Panarinem, napravo oba doplní Chris Kreider. Změny v jednotlivých útocích si vynutila absence Ryanea Stromea a Kaapa Kakka.

Zibanejad a Panarin jsou považovaní za největší útočné zbraně Rangers. „Nemám s tím problém,“ řekl Rus, který si v poslední době vytvořil silné pouto se Stromem. „Mika je skvělý hráč, Kreids taky; dal už tři góly, bude to dobré spojení. Už jsme spolu hráli, někdy úspěšněji, jindy méně, takže uvidíme. Nicméně hrát s Mikou je něco mimořádného. Je to teď boháč.“

Poslední poznámka mířila k vysokému kontraktu, který Zibanejad před sezónou uzavřel. Osm let, 68 miliónů dolarů. Panarin také není s 11,642 mil. ročně žádný chudák. Od příští sezóny bude se Zibanejadem nejlépe placenou dvojicí týmu (pokud je nedožene Adam Fox, jehož čeká jednání o novém, zřejmě hodně vysokém kontraktu).

Panarin se Zibanejadem hráli pohromadě začátkem sezóny 2019-20, tehdy je doplňoval Pavel Bučněvič. Trenér David Quinn pak přesunul Rusa ke Stromeovi.

Obnovené spojení obou hvězd si vyžádá čas na zažití potřebných návyků. „Nejspíš si na sebe budeme muset zase zvyknout, protože když jsme s Mikou naposledy hráli, někdy to vypadalo, že oba hlavně stojíme a čekáme na puk. Třeba Marchand s Pastrňákem a Bergeronem mají úspěch, protože spolupracují. Musíme to dělat stejně,“ vybízí Panarin.

Ve druhé lajně Jezdců by měl nastupovat Filip Chytil, jemuž budou hrát na křídlech Alexis Lafreniere a Sammy Blais. Kevin Ronney bude poletovat mezi Barclayem Goodrowem a Drydenem Huntem. Čtvrtý útok bude mít složení Barron (nebo Gauthier) – McKegg – Reaves.

Rangers zahájili sezónu průměrně. Na porážky 1:5 a 2:3p navázali výhrami 3:1 a 2:1p. Nové složení Blueshirts prověří ve čtvrtek na vlastním ledě Nashville. Čtyřzápasový trip zakončí Rangers v sobotu v Ottawě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.