bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brian Campbell: stálice v zadních řadách Panterů a učeň o generaci mladšího Ekblada

22. prosince 2015, 18:00

Vojtěch Balon

Velezkušený obránce Brian Campbell už v Národní hokejové lize kroutí svou šestnáctou sezónu a od té doby, co se v roce 2011 stal floridským Panterem, nevynechal jediný zápas - jeho neuvěřitelná šňůra trvá už 328 utkání. Bylo by jich však ještě více, kdyby se Cats dostali do play-off více než jednou za poslední čtyři roky. Zdá se však, že se blýská na lepší časy.

I sám Campbell, svými spoluhráči přezdívaný Soupy, cítí, že se Florida rychle zlepšuje. "Letos nás hodně táhnou mladí hráči - máme Barkova, Huberdeaua a samozřejmě Ekblada, který nás starší vede a diriguje," usmál se hráč, jenž v NHL odbruslil už 954 zápasů. "Tým táhnou i Trocheck, Smith a další," nechtěl Campbell nikoho z mlaďasů opomenout.

"S Aaronem Ekbladem hraji v podstatě od té doby, co jsme ho draftovali - kromě posledních pěti šesti zápasů. Doufám, že se ode mě něco přiučil, ale já se od něj naučil hodně. Vycházíme spolu skvěle a můžu říct, že jsem upřímně šťastný, že jsem dostal šanci s ním hrát. Pokud není už teď superhvězdou, tak brzy určitě bude," vysekl Campbell poklonu devatenáctiletému junákovi.

Campbell, rodák ze Strathroy-Caradocu, byl prakticky po celou svou kariéru zvyklý hrát v předních týmech NHL - dlouhá léta válel v tehdy velmi silném Buffalu a byl i u toho, jak současná generace Chicaga získala svůj první Stanley Cup. "V Buffalu jsme vždy měli skvělý tým, hodně mě štve, že se nám tehdy nepodařilo na pohár dosáhnout. V Chicagu už se to podařilo, což považuji za vrchol své kariéry," zavzpomínal.

Brianu Campbellovi po letošní sezóně končí kontrakt a magazín Pro Hockey mu dokonce věští, že ještě podepíše čtyřletou smlouvu s průměrným ročním výdělkem čtyř milionů dolarů. Na tak optimistickou cifru zřejmě bývalý kanadský reprezentant už nedosáhne, ale o svou budoucnost se šestatřicetiletý bek bát zřejmě nemusí.

A vezměte jed na to, že udělá vše pro to, aby mohl zůstat na Floridě - letos sice Panteři tým na Stanley Cup nemají (ano, stát se však může cokoliv), ale až hráči jako Ekblad, Huberdeau, Barkov, Pirri či Trocheck naplní svůj potenciál, celek mistrně přestavěný generálním manažerem Dalem Tallonem bude ve vyřazovacích bojích hodně nebezpečný.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.