bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brooks Laich absolvoval po operaci třísel první trénink na ledě

5. srpna 2014, 20:22

Jan Šlapáček

Šance, že Brooks Laich stihne přípravný kemp Washingtonu, vzrostla poté, co kanadský hokejista absolvoval po zranění třísel první trénink, předtím se na ledě objevil naposledy 14. března 2014 v zápase proti Vancouveru Canucks.

Potíže s třísly sužovaly Laicha od září 2012. Rodák z Wawota se zranil během angažmá ve švýcarském Klotenu, kde trávil výluku zámořské soutěže. V posledních dvou sezónách National Hockey League vynechal 67 zápasů v základní části soutěže a sedm v play off.

Lékaři mu několikrát naordinovali několikatýdenní odpočinek, jeho problémy se tím ale nevyřešily. Pokud chtěl pokračovat v aktivní kariéře, musel na operaci, kterou podstoupil v polovině letošního dubna. Momentálně je podle svých slov konečně v pořádku.

„V posledních dvou letech mě hodně limitovaly zdravotní potíže. Nyní už se cítím naprosto v pořádku a pobyt na ledě si užívám. Tvrdě jsem pracoval, a jestli to takhle půjde dál, budu na novou sezónu dobře připraven,“ míní Laich.

Člen elitní formace Capitals odehrál v minulém ročníku NHL 51 utkání, ve kterých zaznamenal 15 bodů za 8 branek a 7 přihrávek. „Zranění třísel jsou nevyzpytatelná. Dlouhou dobu jsem nemohl hrát naplno, ale teď vím, že se zase mohu vrátit do bývalé formy,“ věří zkušený centr.

Brooks Laich patří Washingtonu od 18. února 2004, Caps ho získali z Ottawy výměnou za slovenského forvarda Petra Bondru. Před třemi lety s ním vedení klubu uzavřelo šestiletou smlouvu v celkové hodnotě 27 miliónů dolarů.

„Od prvního dne mojí letošní přípravy nešlo o nic jiného, než o snahu vyniknout v tréninku a posouvat limity. Už mě nic nebrzdí ani netrápí. Prostě jen trénuji a snažím se maximalizovat svou výkonnost. Jsem nadšený, že mohu opět hrát,“ uzavírá jednatřicetiletý forvard.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.