bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budoucnost Alexandre Burrowse? V Canucks ji nehledejte

19. března 2016, 19:00

Robert Novotný

Z kanadských zdrojů přichází stále více informací o tom, že se blíží konec Alexandre Burrowse v organizaci Vancouver Canucks. Čtyřiatřicetiletý frankofonní útočník má s týmem podepsanou smlouvu až do příští sezóny, vedení Canucks se ho z ní však chystá vyplatit. Má to být jeden z kroků, v nichž chce Vancouver omladit tým pro příští sezónu.

Utkání s Edmontonem bylo pro Alexandre Burrowse nejen sedmistým padesátým pátým v NHL, ale zároveň i v dresu Canucks. K takovému číslu vedla dlouhá cesta, která začínala kde jinde než v nižších zámořských soutěžích.

Burrows je jedním z hráčů, který neprošel Draftem, a tak měl boj o místo v soupisce týmu NHL ještě o něco těžší. Na začátku tohoto tisíciletí působil v QMJHL, kde po dobu dvou sezón oblékal dres týmu Shawinigan Cataractes. Pak se přesunul do ECHL, kde ve dvou sezónách působil hned ve třech týmech (Greenville Grrrowl, Baton Rouge Kingfish a Columbia Inferno).

„Nikdy nezapomenu na to, odkud jsem přišel. Nebyl jsem draftován do NHL ani do žádné juniorské soutěže. Pamatuji si na doby, kdy jsem si v ECHL vydělával 425 dolarů týdně a před zápasy jsem pojídal hamburgery z restaurace Subway. Pak jsem nasedl do autobusu a cestoval třeba 18 hodin,“ vzpomínal Burrows.

Burrowsova vize se poté plně shodovala s vizí Canucks – debut přijde v sezóně 2004/05. Jenže tehdy NHL postihla celosezónní výluka, a Burrows tak musel odehrát dalších 72 zápasů v AHL. To mu pomohlo ještě více vyspět a díky skvělé pracovní morálce si rodák z Pincourtu vybojoval v následné sezóně ve 43 zápasech místo v sestavě Vancouveru.

Burrows podepsal před sezónou 2013/14 čtyřletý kontrakt o celkové hodnotě 18 milionů dolarů. Letos mu běží třetí rok této smlouvy a z toho posledního se jej chystá vedení Canucks vyplatit. Ve Vancouveru chtějí před příští sezónou omladit kádr a Burrows by měl být jedním z hráčů, jenž uvolní místo v sestavě mladšímu kolegovi.

„Trevor a Jim (prezident klubu Linden a generální manažer Benning) mají plán, chtějí omladit mužstvo. A já je chápu. Je to jedna z cest, která by mohla Vancouveru pomoci k lepším výsledkům nejen v základní části, ale hlavně v play off,“ přiznal jeden z nejnenáviděnějších hráčů v NHL. „Je to koloběh života. Když jsem přišel do Vancouveru, taky to stálo místo nějaké starší hráče. Nyní jsou tu mladí hráči, kteří budou bojovat o smlouvy na příští rok.“

Burrowsův příběh by se mohl podobat příběhu Shawna Horcoffa, jenž musel opustit Edmonton na úkor mladších hráčů. Tomu to ovšem pouze prospělo, jelikož poté pravidelně nastupoval v dresu Dallasu. Stejné to může být i u Burrowse, jenž se snaží v poslední sezóně Kosatkám odvděčit za nabídnutou šanci a podporu.

„Chci to tady ukončit na úrovni, chci být dobrý lídrem a spoluhráčem. Chci potvrdit roli zkušeného hráče, na něhož se mohou mladší spoluhráči spolehnout,“ řekl Burrows. „Jak to se mnou bude po letošní seźoně? To nevím, uvidíme.“

Někdo po něm ale určitě sáhne. Burrows sice není nejproduktivnějším hráčem týmu, ale odvádí nesmírně důležitou práci, která není na první pohled vidět. Ví, kam vás má píchnout, několikrát vám během zápasu řekne něco, co vás poníží. Je tou pravou osinou v zadku. Navíc dokáže mužstvo skvěle povzbudit a přesně takového hráče v týmu chcete mít.

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.