bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budoucnost edmontonské defenzívy je pod smlouvou. Oilers podepsali Beara

29. prosince 2020, 17:06

Matěj Hodoval

S blížícím se startem tréninkových kempů a především nové sezony National Hockey League oznámilo vedení Edmontonu jeden důležitý podpis. Na nový kontrakt kývl talentovaný obránce Ethan Bear.

Tohle jméno rozhodně nepřehlížejme. Edmonton vychovává pro svou modrou čáru budoucí hvězdu, která ve své první kompletní seniorské sezoně ukázala, co v ní je.

Od Ethana Beara si u Oilers slibují hodně, také proto už dlouho příznivci napříč sociálními sítěmi tlačili na vedení, aby jej konečně podepsalo. To se fanouškům splnilo nyní. Klub z Alberty se s třiadvacetiletým zadákem dohodl na dvouleté smlouvě v celkové hodnotě 4 milionů dolarů.

Reginský rodák byl Edmontonem draftovaný v roce 2015 až v pátém kole. Poprvé mezi elitu nakoukl v sezoně 2017/2018, kdy v osmnácti zápasech vstřelil jeden gól a na dalších třech se podílel asistencí. V tabulce pravdy skončil na jedenácti záporných bodech.

Na svou další šanci v National Hockey League si musel počkat až do loňského ročníku, tu už však popadl za pačesy. Bear si vybojoval stabilní místo v prvním týmu, odměnou mu bylo hned jednasedmdesát zápasů. Průměrně strávil na ledě 21 minut a 58 vteřin na utkání.

Své dosavadní osobní maximum vylepšil na pět vstřelených branek a šestnáct nahrávek. S jednadvaceti kanadskými body se zařadil na třetí místo mezi edmontonskými zadáky, lépe si počínali jen Oscar Klefbom a Darnell Nurse.


Bear se nebojí ani přiostřit, což ukázal v bitvě o Albertu. Tradiční derby okořenil pěstním soubojem s Matthewem Tkachukem.

Pakliže se bude Bear i nadále takto zlepšovat, mohla by v nadcházející sezoně dělat obrana Oilers svým příznivcům radost. Tým navíc posílil o Tysona Barrieho či Slatera Koekkoeka, kteří by měli post značně vylepšit.

Co se dalších novinek ohledně Oilers týče, nové angažmá si našel forvard Andreas Athanasiou, jenž vloni přišel z Detroitu. Šestadvacetiletý Kanaďan posílí Los Angeles Kings.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.