bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo přišlo o Ullmarka. Jednička Sabres bude chybět přinejmenším měsíc

28. února 2021, 10:00

Jan Vojkůvka

Velká komplikace v boji o úspěch v této sezoně postihla hokejisty Buffala. Sabres se zranila brankářská jednička Linus Ullmark, který převzal před sezonou tento post od svého kolegy Cartera Huttona a byl důvodem, proč sezona Buffala není prozatím absolutním propadákem. Bez Ullmarka se budou muset spoluhráči obejít přinejmenším měsíc.

Ullmark se zranil ve čtvrtečním utkání proti New Jersey, když zasahoval proti střele Nica Hirschiera v 6. minutě. Sice dohrál první třetinu, ale do dalšího průběhu zápasu kvůli zranění v dolní polovině těla nenastoupil.

Blíže nespecifikované zranění se nakonec ukázalo být velmi vážným, jelikož Ullmark bude podle informací mimo hru minimálně měsíc. „Je to tvrdá rána, těžká rána,“ neskrýval rozladění trenér Ralph Krueger. „V nejlepším případě ho budeme mít zpátky za měsíc,“ poukázal na to, že měsíční absence je spíše pozitivním odhadem.

„V této části sezony je to pro nás obrovská ztráta, obzvlášť ve chvíli, kdy předváděl nejlepší výkony v sezoně,“ připomněl jeho úterních 41 zákroků proti Devils, které pomohl porazit 4:1. O dva dny později se proti stejnému soupeři ovšem zranil. „Vidět, jak jej zranění v dolní polovině těla vyřadí ze hry na minimálně měsíc, je vážně tvrdá rána. Stále se to snažíme strávit a budeme s Linusem pracovat na tom, abychom jej dostali co nejdříve zpátky na led, ale je to dlouhodobé zranění,“ dodal.

Ztráta Ullmarka, který před sezonou podepsal jednoletou smlouvu v hodnotě 2,6 milionů dolarů, je komplikací především v honbě za možným postupem do play-off. Byť je Buffalo momentálně nejhorším týmem své divize, na postupové příčky ztrácí jen 8 bodů. Se zraněním Ullmarka se však naděje Buffala začínají rozplývat.

„Myslím, že po celou probíhající sezonu byl naším nejlepším hráčem,“ podotkl brankář Carter Hutton, který nyní musí převzít post jedničky, byť se mu v této sezoně hrubě nedaří, ze sedmi zápasů vychytal jen jednu výhru a inkasuje v průměru 3,2 branky na zápas. „Je to frustrující. Budou to těžké časy,“ dodal.

Ullmark v této sezoně odchytal 12 zápasů, ve kterých se mu povedlo vybojovat 5 výher, přičemž inkasoval v průměru 2,44 branky na zápas s úspěšností zákroků 91,9%.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.