bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bum – Jenner! Columbus odměnil věrného útočníka funkcí kapitána

13. října 2021, 17:15

Patrik Czepiec

Není to hvězda světového formátu. Během své kariéry v NHL překonal hranici 40 bodů pouze jednou. Ale Blue Jackets slouží zatraceně dlouho. Boone Jenner, osmadvacetiletý centr zrozený v kolébce Columbusu, přebírá kapitánské „céčko“ po Nicku Folignovi. Kulturu svého klubu zná ze všech hráčů nejlépe, působí tu nepřetržitě od roku 2013.

Seznam, ze kterého mohla kabina vybírat, rozhodně nebyl krátký. Lídrovství se očekává od navrátilce Jakuba Voráčka, tváří klubu je obránce Zach Werenski, místním miláčkem Jack Roslovic a klukem bažícím po pozornosti zase Patrik Laine. Oddanost ale v tomto případě překonává věhlas. 

Jenner spojil své kroky s klubem z Ohia už na draftu 2011, žádnou jinou kabinu z pozice domácího hráče nezná. V klubu, který v posledních letech prošel velkými turbulencemi, zůstává jediná jistota – střední útočník z Dorchesteru. 

„Byla to pro nás jasná volba,“ otevřeně přiznává oficiálním ligovým stránkám nový hlavní kouč Brad Larsen. „Vůbec jsme o tom nediskutovali. Jako kapitán musíte naplnit určité charakteristiky a u Boonea si můžete odškrtnout všechny z nich. Když se řekne hráč Columbusu, nikdo do této role nepasuje lépe než on.“

A to ani český reprezentant Jakub Voráček, zkušený harcovník a nejstarší muž na soupisce, který se letos vrátil tam, kde svou kariéru začínal. Deset předchozích ročníků strávil ve Philadelphii, ale pozici alternativního kapitána vykonával jen jednou. I proto mu zřejmě tuto úlohu nesvěřili ani Blue Jackets.

„Áčko“ si tak na dres přišije Zach Werenski, Oliver Bjorkstrand a Gustav Nyquist. Pro všechny jmenované je to premiéra. Werenskiho kvalifikuje klíčová pozice v týmu, Bjorkstranda v první řadě oddanost (u Columbusu začíná sedmou sezonu) a Nyquista věk. Když hrál ještě v Detroitu, přednost dostávali jiní. 

„Všichni tři si to neskutečně zaslouží. Werenskiho s Bjorkstrandem jsem viděl na vlastní oči hokejově růst od chvíle, kdy sem přišli,“ doplňuje Jenner. „Samozřejmě se z funkce kapitána obrovsky těším. Je to neskutečné. Ale na mém přístupu vůči spoluhráčům se nic nemění.“

Někdejší mistr světa naváže na jiné velikány organizace, jakými byli například Rick Nash, Adam Foote nebo právě Nick Foligno, který si kapitánství užíval šest let, tedy vůbec nejdéle. Celkově počítá Columbus svého sedmého šéfa.

Zda Jenner může svého předchůdce pokořit, to v tuto chvíli není vůbec jisté. Nová smlouva, kterou v létě podepsal, vyprší za čtyři roky. Za tu dobu pracovitý forvard jistě rozšíří svou sbírku 530 utkání v základní části a 240 (121+119) bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.