bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byl skvělý. Kandidát na manažera roku! chválí montrealského Bergevina jeho protějšci

10. června 2021, 14:00

Vojtěch Balon

Ještě před měsícem Canadiens kdekdo nevěřil, kanadský celek ale svými výkony v play-off všem pochybovačům vytřel zrak. Montrealští nejprve otočili sérii s favorizovaným Torontem a poté v nejkratší možné době přejeli Winnipeg. Celek sestavený generálním manažerem Marcem Bergevinem tak ovládl Severní divizi. A na zkušeného funkcionáře se valí chvála ze všech stran.

"Podle mě Berg odvedl fantastickou práci. Určitě je kandidátem na cenu pro generálního manažera roku, pokud ji nevyhraje, čekám, že bude alespoň jedním z finalistů," vysekl mu poklonu edmontonský šéf Ken Holland. "Několik let stavěl jádro týmu a postupně ho doplňoval vhodnými podpisy volných hráčů. Když už jste mezi nejlepšími čtyřmi, máte šanci vyhrát Stanley Cup. Klobouk dolů," pokračoval Holland.

Pětapadesátiletého bývalého obránce pochválilii i generální manažeři dvou nedávných vítězů Stanley Cupu: Blues a Capitals. "Marc postavil svůj tým od gólmana a urostlých obránců. Hrají styl jako dělaný na vyřazovací boje a jsou za to odměněni," řekl dlouholetý GM St. Louis Doug Armstrong. "Berg měl vizi, za kterou si šel. Líbilo se mi, jaké kroky udělal loni v létě, myslím, že se mu za ně nedostalo dostatek chvály," tvrdí washingtonský manažer Brian MacLellan. "Nejlepší na jízdě Montrealu je, že musí stále nosit to červené sako a nesmí se ostříhat," dodal odlehčeně.

Loňské doplnění kádru Canadiens chválí i dallaský Jim Nill. "Marc měl skvělé léto, dokázal přivést hráče, které potřeboval: Edmundsona, Toffoliho, Andersona. Věřil tomu, co dělal. Corey Perry byl také důležitý podpis, moc pozornosti tomu věnováno nebylo, ale jeho výkony hlavně teď v play-off hovoří za vše."

Za podpis Perryho před Bergevinem smekl i Brad Treliving z Calgary. "Corey Perry vítězí všude, kam přijde. Vyhrál Stanley Cup, stejně tak Edmundson, stejně tak Toffoli, stejně tak Staal. Myslím, že Canadiens mají dobře namíchaný tým mezi těmito veterány a mladíky jako Suzuki, Kotkaniemi a teď i Caufield. Jsem za Marca šťastný, je to dobrý chlap."

"Ukázal odvahu, když přivedl Andersona, Toffoliho nebo Erica Staala," přitakal minnesotský manažer Bill Guerin.

Kam až to Habs v letošním play-off dotáhnou?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.