bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bylo těžké naskočit do rozjetého vlaku, spoluhráči mi pomohli, říká Kempný

31. října 2019, 8:32

Radim Sochor

Michal Kempný se vrátil do sestavy Washingtonu po vleklém zranění a je ve velmi solidní formě. Vždyť také díky jeho dvěma gólům se podařilo Washingtonu zvítězit nad Vancouverem. Devětadvacetiletý zadák je opět spolehlivým článkem první obrany Capitals.

Zotavoval jste se z dlouhého zranění, jak se vám v prvních šesti odehraných zápasech hrálo?
Ze začátku bylo těžké naskočit do rozjetého vlaku po té dlouhé pauze, ale musím uznat, že spoluhráči s týmem mi dost pomohli. Snažil jsem se makat tvrdě, jak to jen šlo. Chci být lepší a pomalu se do toho dostávám.

Zranění už vás vůbec netrápí? Cítíte se stoprocentně fit?

Jsem stoprocentní určitě, ale je to jiné, než jaké to bylo před zraněním. Starali se o mě ti nejlepší, všichni věděli, co dělají a já je jen poslouchal. Ta noha víceméně nebude asi nikdy taková, jaká byla, ale momentální rizika jsou téměř nulová a můžu s nimi hrát hokej. Díky bohu za to.

Vaše statistiky vypadají lépe, bodujete, hrajete čím dál tím více minut za zápas...

Mám kolem sebe vynikající spoluhráče, body mám také díky nim. Ze začátku jsme si s trenérama řekli, že by byla blbost skočit do toho hned dvacetiminutovým ice-timem. Začal jsem pomalu, ale teď jsem na standardu z loňského roku a snažím se odvádět co nejlepší práci.

Hrajete v lajně s Carlsonem, možná nejlepším bekem ligy, jaké to je?

To je obránce, co? (smích). Co mohu říct. Všichni známe jeho kvality, víme co on dokáže. Zlepšuje se sezónu od sezóny, zápas od zápasu. Od začátku, co jsem přišel do Washingtonu, s ním hraju a hraje se mi s ním výborně. Hrozně si to užívám. Moc bych mu přál, aby vyhrál Norris Trophy (pozn. red.: cena udělovaná nejlepšímu obránci sezóny), protože si to strašně zaslouží. Rozumíme si hlavně i mimo led, je to super kluk do šatny. Je veselý, máme toho hodně společného.

Přibyl vám sem další Čech (Radko Gudas), jaké to je?
Já to jedině kvituju. Pro nás Čechy je to super, když si můžeme pokecat česky. Jsem rád, že tu přibyl další krajan. Přišel Gudy s rodinou, takže spolu trávíme i hodně volného času. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.