bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canadiens si z listiny nechráněných hráčů stáhli brankáře Floridy

3. října 2021, 14:59

Matěj Hodoval

Florida přišla o dalšího brankáře. Sam Montembeault byl totiž z tréninkového kempu poslán na farmu, nicméně cestou musel projít listinou nechráněných hráčů. O čtyřiadvacetiletého maskovaného muže ale projevil zájem jiný tým, a tak jej čeká stěhování.

Floridské brankoviště přes léto dosti oslabilo. V rámci rozšiřovacího draftu přišli Panthers o Chrise Driedgera, který stejně vyhlížel větší prostor v brankovišti. Dalším na odchodu byl talentovaný Devon Levi, ten byl pro změnu součástí výměny za Sama Reinharta.

A nyní se loučí další maskovaný muž. Montreal si totiž z listiny nechráněných hráčů stáhl Sama Montembeaulta.

Floridě tak na soupisce zbývají tři podepsaní gólmani – Sergej Bobrovskij, Spencer Knight a Christopher Gibson. Dá se tedy očekávat, že se Panteři poohlédnou ještě po někom zkušenějším, jenž by mohl plnit roli týmové trojky.

To Canadiens se mohou pyšnit silným brankovištěm. Kromě jednoho z nejlepších brankářů ligy Careyho Price mají k dispozici i zkušeného Jakea Allena.

Montembeault se vrací víceméně domů, vždyť pochází z Québecu.

Za svou dosavadní kariéru v National Hockey League nastupoval pouze za Floridu, která jej v roce 2015 draftovala z celkové 77. pozice. Stejně jako Driedger, ani on nedostal u Panthers tolik prostoru, kolik by si asi představoval.

Aktuálně má na svém kontě pětadvacet odchytaných zápasů. Co se úspěšnosti zákroků týče, je tento Kanaďan na 89,2 %. V devatenácti duelech startoval od začátku a jeho celková bilance činí devět výher, osm porážek v základní hrací době a třikrát v prodloužení.

Montreal tak má náhradu pro začátek sezony, pakliže by se Carey Price nestihl dát zdravotně do pořádku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.