bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canucks si pojistili talentovaného brankáře, s Demkem prodloužili o dva roky

25. dubna 2019, 17:20

Matěj Hodoval

Týmy, které se neúčastní aktuálně rozjetého play-off, mají dostatek času na promýšlení budoucnosti a vyjednávání o kontraktech se stávajícími hráči. Přesně tak činí i Vancouver, jenž prodloužil smlouvu s talentovaným brankářem Thatcherem Demkem.

Demko je dlouhodobě považován za jednu z největších maskovaných nadějí v organizaci Kosatek. Jedná se o velmi atletického gólmana a to i přesto, že měří celých 193 centimetrů. Velmi klidný chlapík skautům připomíná Pekku Rinneho z Nashvillu.

Budoucnost má podle mnohých velmi jasnou, a tak není divu, že Vancouver má i nadále zájem rozvíjet jeho talent. S rodákem ze San Diega prodloužilo vedení Canucks kontrakt o dva roky s ročním příjmem ve výši 1,05 milionu dolarů.

Vedení Kosatek je s Demkem velmi spokojeno. „Byli jsme potěšeni s tím, jaký herní pokrok Thatcher během uplynulé sezony udělal a jakým způsobem se držel proti konkurenci v NHL,“ prohlásil generální manažer Jim Benning. 

Americký gólman dostal od organizace jasný signál již během uplynulého ročníku. Vancouver totiž vyměnil dosavadní dvojku Anderse Nilssona do Ottawy a pro mladého Demka najednou vznikl prostor u hlavního týmu.

V National Hockey League odchytal třiadvacetiletý nováček deset utkání, z čehož devět v letošní sezoně. Tento ročník tedy zakončil s devíti zápasy na kontě, 91,3% úspěšností zákroků a průměrem obdržených branek za zápas 2,81.

Thatcher Demko má v blízké době další možnost, jak na sebe upozornit. Vytáhlého gólmana si všiml národní tým Spojených států amerických a nominoval ho na nadcházející MS na Slovensku. „Hrát na mistrovství světa bude další důležitá součást jeho rozvoje a my jsme zvědavi, kam svou hru dokáže posunout,“ dodal Benning.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.