bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carter přichází bojovat o Stanleyův pohár do Pittsburghu

12. dubna 2021, 8:50

Jan Šlapáček

Veleúspěšné spojení Los Angeles Kings a Jeffa Cartera bylo ukončeno. Šestatřicetiletý kanadský útočník přichází bojovat o svůj další Stanleyův pohár do Pittsburghu.

V Los Angeles se v těchto chvílích loučí s jedním ze svých hrdinů, který výraznou měrou pomohl Kings k zisku dvou Stanleyových pohárů v letech 2012 a 2014. 

Carter se ke Kings připojil během sezóny 2011/2012 po výměně z Columbusu, okamžitě do kalifornského celku zapadl a na konci ročníku mohl nad svoji hlavu zvednout slavný pohár, ke kterému v play-off pomohl třinácti body.

U druhého vítězného tažení v sezóně 2013/2014 byl jeho vliv na tým ještě větší. V play-off si připsal pětadvacet bodů a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, pouze Anže Kopitar měl o jeden bod více.

V tomto roce však dosáhlo Los Angeles na svůj pomyslný vrchol a od dalších ročníků šlo herně i výsledkově dolů. Carter si ještě tři následující sezóny držel v základní části svůj bodový standart, následně kvůli zranění chyběl většinu ročníku 2017/2018 a do své bývalé formy se nikdy nevrátil.

Nyní přichází výměna do Pittsburghu, kde by Carter rád začal podobně, jako se mu to podařilo u Kings. Penguins s jeho příchodem získávají zkušeného hráče s boji v play-off a také šikovného střelce, který by mohl vedle útočných hvězd Penguins znovu ožít a chytit druhou mízu.

Pittsburgh na oplátku v této výměně poslal do Los Angeles dvě draftové volby: podmíněná volba ve třetím kole draftu 2022, podmíněná volba ve čtvrtém kole draftu 2023.

Carter má platnou smlouvu i na příští sezónu, a tak zcela pochopitelně se Los Angeles zavázalo i k tomu, že bude hradit 50% hráčova platu.

Co myslíte? Chytí se zkušený útočník v sestavě Penguins?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.