bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čepice na dvoře. Stützle překonal Havláta a užil si nevšední moment

12. května 2021, 16:00

Jiří Lacina

Loni šel na draftu jak celková trojka. V Ottawě neváhali a dali mu šanci hned první rok. V lednu mu bylo teprve devatenáct let, přesto patřil k tahounům. V slabším celku Ottawy skončil šestý v týmové produktivitě (29), na vedoucího Bradyho Tkachuka (35) ztrácel jen šest bodů.

V předposledním zápase sezóny nastřílel Tim Stützle Winnipegu hattrick. První v kariéře. Dosud nejmladším autorem třígólového zápisu v historii Senators byl Martin Havlát (19 let a 329 dnů). O víc než půl roku mladí Stützle (19 let a 113 dnů) mu rekord sebral po více než dvaceti letech.

Radovat se ze vstřelených branek musel být nádherný pocit, to nejlepší ale mělo teprve přijít. Dozvěděli jsme se o tom až z novin. Na Stützleho čekalo nevšední přivítání a oslava přímo za jeho domem. Něco už tušil od Bradyho Tkachuka, který spoluhráči avizoval zájem dětí pořádně s ním událost oslavit. Když to ale všechno uviděl, byl ohromen.

„Bylo to neskutečné,“ svěřil se německý forvard po úterním tréninku novinářům. „Chucky (Tkachukova přezdívka) mi říkal, že mu sousedi psali, bylo to od nich hezké. Nedokážu jim za to dost poděkovat. Byl jsem velmi, velmi šťastný.“

O něco zkušenější a v ten okamžik i lépe informovaný spoluhráč byl rovněž překvapen. „Sousedi mi psali, že chtějí něco takového provést. Myslel jsem jen na jednu rodinu a jejich dvě děti, ale pak koukám, že jich bylo víc. Když Tim otevřel a všechno to viděl, bylo to ohromné. Něco to říká o místní komunitě a o tom, jak tady milují hokej,“ dodal k akci mladý Tkachuk.

Co si nemohli kluci užít na stadiónu, to si užili za Stützleho domem, odkud zasypali Němcův dvůr čepicemi. Ne, tohle nebyla zrovna vysněná sezóna Ottawy. Klub je počtvrté za sebou bez play off, fanoušci ale oceňují, že tým táhne mladá klika. Brady Tkachuk, Drake Batherson, Josh Norris i Tim Stützle jsou hráči s mimořádnou perspektivou.

Video okamžitě oblétlo sociální sítě a udělalo krásnou tečku za končící sezónou. „Úžasné to sledovat. Letos jsme fanoušky rozhodně postrádali, doufejme, že příští rok už si je užijeme,“ dodal dvaadvacetiletý Josh Norris.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.