bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Černý scénář pro Floridu. Jágrovi parťáci si už možná v sezoně nezahrají

20. ledna 2017, 17:00

David Jahoda

Je to horší, než všichni čekali. Tým Floridy Panthers se podle vyjádření hlavního trenéra Toma Rowea bude možná muset ve zbytku sezony obejít bez dvou hlavních opor, útočníků Jonathana Huderdeau a Alexandera Barkova, obou Jágrových parťáků z formace.

Zatím zřejmě nikdo z fanoušků Panthers nepomyslel, že by takovýto scénář vůbec připadal v úvahu. Je ale možné, že Florida bude muset v závěru sezony bojovat o druhé play off v řadě bez dvou klíčových hráčů. 

Jonathan Huberdeau v této sezoně ještě vůbec nenastoupil. Zranil se v posledním přípravném utkání sezony, přivodil si nepříjemné zranění Achillovu šlachy. Původně se jeho návrat na ledy NHL plánoval na únor, nyní se jeho comeback odsunul na začátek března. Ani tak ale není jisté, že si trojka draftu roku 2011 v současném ročníku vůbec zahraje.

To jednadvacetiletý finský forvard Aleksander Barkov stihl odehrát 36 utkání, v nich zaznamenal 27 bodů. Před zraněním svůj tým táhl, bodoval téměř v každém utkání. Jenže 28. prosince schytal dělovku spoluhráče Keitha Yandlea a od té doby se v sestavě Panterů neobjevil. Marodí s nespecifikovaným zraněním v horní části těla. Tom Rowe doplnil, že v případě Barkova ani nebylo určeno, kdy by se mohl vrátit.

„Nechceme, aby svůj návrat uspěchali. Nebudeme na ně nijak tlačit.“

„Jsou to hráči, kteří jsou pro naši organizaci nesmírně důležití, a pochopitelně nechceme, aby svůj návrat uspěchali. Nebudeme na ně nijak tlačit,“ nechal se slyšet pro NHL.com Tom Rowe, hlavní trenér Panthers. „Budou zpět v sestavě, až všichni budou cítit, že jsou připraveni. Pokaždé se obáváte, aby to nebylo zranění do konce sezony, ale nesmíme se tím zaobírat každý den. Musíme jít dál, hrajeme s hráči, které máme. A když bude zdraví (Huberdeau a Barkov), přivítáme to. Obrovsky by nám to pomohlo,“ pravil Rowe.

Na listině zraněných je i americký útočník Nick Bjugstad. Ten měl zdravotní trable už na startu sezony, kvůli kterým do kolotoče NHL vlétl až na konci listopadu. Od 7. ledna pak laboruje s poraněnými třísly, na konci ledna by ale měl být nejspíš zpět. Od konce listopadu navíc chybí v obranných řadách Alex Petrovic, ten má potíže v dolní části těla.

Roli tahouna převzal Vincent Trocheck

Zpráva o tom, že Barkov s Huberdeauem by mohli chybět až do konce sezony, jistě nevyčarovala úsměv na tváři ani Jaromíru Jágrovi, který po jejich boku v minulém ročníku zaznamenal 66 bodů. Poslední zápasy mu dělá centra v první formaci Vincent Trocheck, který je jasně nejvytěžovanějším útočníkem a řádně to trenérskému štábu splácí. V posledních šesti duelech nasbíral 10 bodů! 

Florida momentálně ztrácí jeden bod na druhou pozici divoké karty, kde se nyní nachází Toronto. To má však oproti Panterům čtyři utkání k dobru. Další cesta, jak se dostat do vyřazovací části, vede přes umístění v první trojce Atlantické divize. Na třetím místě je aktuálně Boston, který má o tři body více než Florida a o jedno utkání navíc. Kvůli nevyrovnaným výkonům Panthers bude ale boj play off ještě pořádné drama. A bez Barkova s Huberdeauem by bylo možná ještě o to větší. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.