bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Československá dvojka válí v play-off AHL. Jurčo s Nečasem jsou krok od Calder Cupu

8. června 2019, 19:40

Matěj Hodoval

Vedle finále National Hockey League vrcholí sezona rovněž v AHL. V souboji mezi Charlotte Checkers a Chicago Wolves září především československá stopa, jmenovitě útočníci Tomáš Jurčo, Martin Nečas.

Charlotte, tedy farma Hurikánů z Caroliny, vede sérii poměrem 3:1 na zápasy. Svěřenci Mikea Vellucciho prohráli pouze úvodní bitvu (3:4 v prodloužení) a od té doby pachuť porážky znovu nepocítili. Na výsledku mají lví podíl český forvard Martin Nečas a jeho slovenský kolega Tomáš Jurčo.

Martin Nečas hraje skvěle celé play-off, nicméně především ve finále je jako utržený ze řetězu. Za pouhá čtyři klání nastřílel tři branky a na dalších třech se podílel nahrávkou. Celkově ve vyřazovací části posbíral třináct kanadských bodů (5+8).

České naději obrovsky pomohlo, když koncem února získali Checkers do svých řad Tomáše Jurča. Československá spolupráce funguje skvěle, oba společně s Patrickem Brownem aktuálně nastupují v jedné formaci.

Tomáš si ho vzal pod svá křídla a pomáhá mu s jeho hrou. Pomáhá mu mentálně se uvolnit a ujistit se, že ho to baví,“ líčí trenér Mike Vellucci.

Je velmi vyspělý. Chci tu prostě být pro něj,“ říká o Nečasovi rodák z Košic.

Jurčo měl v minulé sezoně potíže se zády, kvůli kterým se objevil jen v devětadvaceti duelech v NHL, načež se ho Chicago rozhodlo poslat na farmu. Právě probíhající ročník začal slovenský útočník na farmě Floridy ve Springfieldu, poté ho však právě celek z Charlotte získal v rámci AHL výměny.

Byl to brilantní tah. Jurčo se podílel na probuzení Martina Nečase, jenž neskóroval v jednadvaceti zápasech během druhé poloviny sezony. V posledních devatenácti kláních základní části pak český forvard vstřelil šest gólů a přidal čtrnáct asistencí, Jurčo pak nasbíral sedmnáct kanadských bodů (8+9).

Velkou formu si košický odchovanec přenesl také do pohárových bojů. Momentálně je Tomáš Jurčo druhým nejproduktivnějším hráčem play-off s osmnácti body na kontě.

Je velmi pravděpodobné, že jak Nečas, tak Jurčo dostanou v příští sezoně možnost zabojovat o místo v National Hockey League, nejdříve však musejí dotáhnout vskutku slibně načatou práci v AHL.

Úplně poslední krok směrem ke Calder Cupu mohou udělat Checkers v noci ze soboty na neděli, úvodní buly páté finálové bitvy je naplánováno na 02:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.