bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Český tandem na obzoru! Vejmelka vyhlíží nového parťáka, padne volba na Kořenáře?

26. října 2021, 13:37

Tomáš Zatloukal

Dva čeští gólmani v jednom klubu NHL? To je podívaná o vzácnosti šafránových čnělek. Historie slavné soutěže pamatuje jen pár případů, kdy se zástupci české brankářské školy sešli ve stejné kabině a vytvořili tandem. Možná si vybavíte třeba Tomáše Vokouna s Michalem Neuvirthem ve Washingtonu, případně Vokouna se Sašou Salákem na Floridě. Navážou na ně Karel Vejmelka s Josefem Kořenářem v Arizoně? Ta šance se po pondělní noci razantně zvýšila.

Romanu Čechmánkovi s Milanem Hniličkou to kdysi v Los Angeles nevyšlo.

V hlavním mužstvu se během ostré sezony nepotkali. Ovšem nedá se říct, že by to naganské šampiony extrémně mrzelo - na podzim roku 2003 se názorově rozcházeli a k přátelství měl jejich vztah daleko.

Sejdou se teď Vejmelka a Kořenář, dva krajané i konkurenti? Podobně jako relativně nedávno Neuvirth s Petrem Mrázkem ve Philly?

Byla to velká senzace, když se bývalá opora brněnské Komety v přípravném kempu prosadila do "áčka" právě na úkor Kořenáře. Obecně se čekalo, že dvojkou Cartera Huttona bude u Kojotů jihlavský odchovanec. I kvůli deseti letošním mačům za San Jose.

Jenže ani ostruhy získané u Žraloků Kořenářovi v duelu rodáků z Vysočiny nepomohly, a tak zatímco Vejmelka už zasáhl do pěti mačů nového ročníku NHL, třiadvacetiletý brankář se musel spokojit s jediným zápasem na farmě.

Situace obou Moraváků ovšem dostaly nový náboj, poté co Hutton nedochytal v noci na úterý partii se stále neporaženou Floridou. Odstoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění ve spodní části těla. Nepochybně přijde o týdny hokeje.

"Povolejte Kořenáře a ať se Hutton v kleci už nikdy neukáže," zvolal na sociálních sítích jeden z fanoušků, nejspíš stále ještě popuzený Huttonovým výkonem z úvodního utkání sezony. Pětatřicetiletý veterán tehdy dostal osm gólů.

Očekává se, že Desert Dogs zareagují povoláním jednoho z farmářů. Po kom sáhnou? "Nepřítelem" českých gólmanů je v arizonském klubu Rus Ivan Prosvětov. Vejmelkovi vyfoukl oblíbené číslo 50. A Kořenářovi zase prostor mezi třemi tyčemi.

V AHL navíc exceluje, průměr obrdržených branek má po třech duelech 1,34 a úspěšnost zákroků vyšrouboval přes 94 procent. Ano, s NHL má menší zkušenosti než Kořenář (a navíc opravdu bídné), čape ale v lepší fazoně.

Dočká se povolání nahoru? A vytáhne si Kořenář opět Černého Petra? Odpověď nabídnou nejbližší hodiny. Zásadní je pak ještě jedna otázka. Zvedne Vejmelka hozenou rukavici a ukáže, že může být stabilní jedničkou Arizony?

Zatím udělal výraznějších chyb jen pár, pozitiva převládají. "Jsem vděčný za každou šanci," zní jeho přístup. Teď má před sebou příležitost, bez přehánění, životní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.