bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chápu pozici, ve které jsem, říká Rozsíval k vysedávání na tribuně

1. ledna 2017, 13:00

Jiří Lacina

Když v létě podepisoval s Chicagem roční smlouvu, dobře věděl, že si v nadcházející sezóně asi nezahraje ve všech 82 zápasech. Doufal, že by jich mohlo být tak 60, v lepším případě 70. Že bude mít ale po 39 utkáních na kontě jen 12 startů, to je přeci jenom trochu černý scénář. Osmatřicetiletý veterán si určitě představoval výraznější vytížení.

„Není to frustrující, ale samozřejmě byste radši hráli víc,“ citovaly Michala Rozsívala den před Silvestrem chicagské noviny. „Nic s tím ale nenadělám, prostě to tak je. Tým hraje dobře, trenéři jsou spokojení. Já samozřejmě tak nějak rozumím, že když mužstvo vyhrává, není důvod dělat změny v sestavě,“ dodal rodák z Vlašimi.

Pravdou je, že výsledky Blackhawks teď zase tak skvělé nebyly. Trenéři proto po třech porážkách za sebou sáhli před čtvrtečním utkáním s Nashvillem ke změnám. Rozsíval se objevil v sestavě poprvé od 11. prosince, odehrál 13 a půl minuty. Tým uspěl v Nashvillu 3:2 hlavně díky gólům Jonathana Toewse a Patricka Kanea z poslední desetiminutovky. V pátek v Carolině už Rozsíval opět seděl, Chicago tentokrát znovu prohrálo (3:2).

Hawks mají letos k dispozici osm kvalitních beků, což znamená, že dva obvykle sedí, i když jsou zdraví. První čtyřka byla dlouho jasná, tvořili ji Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a Brian Campbell. Na čtvrtého jmenovaného došlo až ve čtvrtek, kdy jej trenér posadil a vedle jiného tím Campbellovi přetrhnul šňůru 423 odehraných utkání v řadě.

„Začal slušně, pak hrál velmi dobře, ale teď naposledy to nebylo dobré,“ vysvětlil své rozhodnutí novinářům kouč Quenneville.

Campbell nebude podle soudu žurnalistů sedět moc dlouho, však už v pátek v sestavě opět nechyběl. Jelikož Trevor van Riemsdyk znovu objevuje svou formu, znamená to jedno volné místo v obraně. A o něj se přetahují vedle Rozsívala především Michal Kempný a dvacetiletý Gustav Forsling. Jelikož bude Rozsívalovi za dva roky čtyřicet, přednost dostávají pochopitelně mladší konkurenti.

„Někdy to stojí na výkonech, jindy na snaze udržet každého čerstvého,“ řekl k faktorům, jež ovlivňují složení obranných řad, Joel Quenneville. „Před každým rozhodnutím máme několik variant, je určitě příjemné mít tolik možností.“

Když už dostal příležitost, zahrál Rozsíval dobře. Že mu ale trenér nic nevysvětluje, a když už ho postaví, dá mu jen pár minut, našemu hráči nevadí. „Nepotřebuju si hladit ego,“ řek zkušený český bek, jenž odehrál loni za Chicago 51 zápasů a předloni 65. „Viděl jsem kolem sebe hodně hráčů, kteří zažili to samé. Musím si najít svůj vlastní způsob, jak se udržet připravený.“

Rozmluvy s trenérem jsou prý stručné, ale jasné. „Když už něco řekne, nebývá to dlouhá konverzace. Většinou pár vět, tak na dva řádky. Pro hráče je to ale všechno, co potřebuje. Chápu pozici, ve které jsem,“ říká Michal Rozsíval smířlivě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.