bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára v NHL nekončí! Vrací se do svého prvního klubu

18. září 2021, 18:06

Marek Hedbávný

Čtyřiačtyřicetiletý Zdeno Chára podle všeho přidá v NHL další sezonu. Jak informuje stanice ESPN, slovenský obránce podepíše smlouvu s New York Islanders.

Právě Islanders v roce 1996 Cháru draftovali – z celkové 56. pozice. V New Yorku následně strávil čtyři sezony, opravdový průlom v jeho kariéře ale přišel až po trejdu do Ottawy za Alexeje Jašina.

Nejlepší období prožil v Bostonu, kde působil v letech 2006 až 2020. Bruins jako kapitán dokonce dovedl ke Stanley Cupu. Sám potom získal trofej pro nejlepšího obránce NHL a také cenu pro nejlepšího lídra v soutěži.

Loni touto dobou s ním ale Boston neprodloužil smlouvu.

A tak se musel Chára poohlédnout jinde.

O Stanley Cup se pokoušel s Washingtonem, za který v minulé sezoně odehrál 60 utkání s bilancí 2+8. Hlavně co se týče bránění prokazoval, že na NHL stačí i ve 44 letech.

Nyní posílí jiného favorita – Ostrovany, kterým z pozice generálního manažera šéfuje zkušený stratég Lou Lamoriello.

Právě defenziva je největší předností Islanders. Obranný pár Ryan Pulock–Adam Pelech je možná nejlepší v lize. V New Yorku vyrůstá rovněž velký talent Noah Dobson, na soupisce jsou dále veterán Andy Greene nebo Scott Mayfield.

Nyní je doplní 205 centimetrů vysoký Chára, jenž skvěle zapadá do týmové strategie a koncepce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.