bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci ve Vegas dokončit svoji práci, říká Cassidy

18. června 2022, 10:16

Jan Šlapáček

Jméno nového trenéra před pár dny oznámilo Vegas, které na svoji lavičku získalo překvapivě vyhozeného Bruce Cassidyho. Včera měl sedmapadesátiletý kouč první tiskovou konferenci v novém působišti.

Jeho konec v Bostonu byl hodně překvapivý a napsalo se o něm hodně. Podle očekávání Cassidy na nové angažmá dlouho nečekal a téměř okamžitě se domluvil s Vegas, které má rozhodně ty nejvyšší ambice.

„Můj podpis s Golden Knights není nějaké odvetné turné proti Bruins. Chci si jen dokázat, a to je to nejdůležitější, že jsem schopen dělat svoji práci a vyhrávat. A především vyhrávat v play-off," řekl Cassidy na úvod své tiskové konference. Nadále prozradil, že chce v NHL dokončit svoji práci a konečně získat Stanleyův pohár.

„Každý den mě vůle vyhrát Stanley Cup nepohlcuje, ale když se mu blížíte, myslíte jen na vítězství. Máte to vzadu v hlavě a chcete to dokončit." Ve Vegas by se toho mohl dočkat, klub má ty nejvyšší cíle, nicméně ho čeká pořádný kus práce, jelikož Golden Knights v minulém play-off chyběli.

A z jakého důvodu padla při výběru trenéra volba právě na Cassidyho? Ve Vegas si od něj slibují, že výrazně pomůže speciální formacím. Přesilová hra Golden Knights skončila v minulém ročníku až na 25. místě a oslabení na 21. To je prostě málo v porovnání s tím, jaké skvělé hráče Vegas ve svém kádru má.

"Při výběru Bruce hrály velkou roli přesilové hry a samozřejmě i oslabení. Jeho tým v nich byl velmi dobrý po dlouhou dobu a to je pro nás nesmírně důležité. Byla to součást rozhodovacího procesu, který jsme měli - zjistit jeho silné stránky a co by nám mohl přinést," řekl k výběru trenéra generální manažer Vegas McCrimmon.

Ve prospěch Cassidyho mohlo hrát i to, že má velmi dobrý vztah s Georgem McPheem (prezident hokejových operací), který ho kdysi najal na pozici trenéra ve Washingtonu. „Nemůžu říct dostatek dobrých věcí o Georgeovi. Mám hodně respektu k tomu, co v NHL a i tady ve Vegas dokázal. Jsem velmi nadšený, že jsem zde," ukončil povídání Cassidy.

Pomůže jeho angažování Golden Knights zpátky do play-off a většímu úspěchu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.