bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago převzal Luke Richardson, čeká tým kompletní přestavba?

28. června 2022, 11:30

Radim Sochor

Chicago zažívá další změnu. V listopadu přebral tým Derek King po Jeremy Collitonovi, nyní se ke kormidlu dostal Luke Richardson. Třiapadesátiletý Kanaďan, jenž v posledních čtyřech sezónách působil jako asistent na lavičce Canadiens.

S pozicí hlavního trenéra už Richardson zkušenosti má. Nikoliv však z NHL. Jako hlavní trenér byl 4 roky v AHL, kde vedl Binghamton Senators. Následně se také dostal ke kanadskému A týmu, který dovedl k prvenství na Spengler Cupu v roce 2016. Hned po turnaji jej angažovali Islanders na pozici asistenta, kde byl rok. A z New Yorku už zamířil do zmiňovaných Canadiens.

„Jsem poctěný, že jsem dostal důvěru trénovat tým z Originální šestky – Chicago. Velmi se těším na spolupráci s Kylem Davidsonem (Generální manažer). Společně se pokusíme tým postavit na cestu, která povede k úspěchu. Čeká nás hodně komunikace a tvrdé práce,“ řekl nový trenér Blackhawks.

Luke Richardson má s nejlepší ligou světa velké zkušenosti. Sám v ní totiž působil jako obránce dlouhých 21 sezón. Odehrál 1417 zápasů základní části, ve kterých zaznamenal 201 kanadských bodů a 2055 trestných minut. V play-off se na led dostal hned v devětašedesáti zápasech.

Hlavní hvězdy týmu Patrick Kane, Jonathan Toews a Alex DeBrincat před sebou mají poslední rok smlouvy a předpokládá se trade. Smlouva skončila také Kubalíkovi, jenž nenažil ideální sezónu. Uvidíme, co s týmem Luke Richardson provede.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.