bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago se zaměřilo na obranu. Po podpisu mladíka nahání Faulka

13. června 2018, 13:00

David Zlomek

Chicago Blackhawks po sezóně nelení, přípravu na nový ročník nepodceňuje a plně se jí věnuje již nyní. Vstupním kontraktem na tři roky si totiž pojistilo služby talentovaného finského beka Henriho Jokiharjui, od něhož se čeká, že si na podzimním tréninkovém kempu hlasitě řekne o místo v kádru. Ale vypadá to, že toto je jen začátek.

Začíná totiž období draftu a volných hráčů, tedy období, ve kterém mají generální manažeři a jejich poradci nejvíc napilno. Šéf Blackhawks Stan Bowman není výjimkou, za cíl si vytyčil zlepšit obranu svého týmu.

Konkrétně se mluví o Justinu Faulkovi z Caroliny. Šestadvacetiletý pravák by mohl vytvořit perfektní první obraný pár s Duncanem Keithem a hlavně vylepšit přesilovku Chicaga, která byla loni třetí nejhorší vůbec. Faulkovi zbývají ve smlouvě ještě dva roky se snesitelnou stropovou zátěží činící 4,83 milionů dolarů, jeho pravý plat je ale rovných 6 milionů.

Bohužel pro Hawks, Faulk je cenným zbožím a protihodnota bude muset být velká. Carolina, která se rozhodla pod novým majitelem a koučem kompletně překopat tým, se prý jedním okem dívá po Brandonu Saadovi. Ten má za sebou, pokud nepočítáme nováčkovskou sezonu, nejhorší ročník, co se týče získaných bodů. Hawks mu ale věří a čekají, že se odrazí k lepším výkonům.

Nicméně v trejdu by nešlo jen o Faulka, Blackhawks mají totiž údajně zájem i o brankáře Scotta Darlinga, který by se tak po roce do Windy City vrátil. 

Jestli by výměna nevyšla, tak by se po obránci Blackhawks podívali na trhu s volnými hráči, který startuje prvního července. Mezi zvažovanými jmény jsou například Calvin De Haan, Ian Cole nebo Luca Sbisa.

Poslední možností je, že by se naplno prosadil výše zmiňovaný Jokihajru. Trenér Quenneville i generální manažer Bowman se totiž vyjádřili, že na tréninkovém kempu dostane Jokiharju, jenž v neděli oslaví teprve své devatenácté narozeniny, tolik prostoru, aby dokázal, že je naplno připraven na NHL.

Sebevědomí by na to mít měl, má za sebou velmi povedenou sezonu ve Western Hockey League, kde za tým Portland Winterhawks získal v 63 utkáních 71 bodů (12+59). Mimo to si také zahrál na juniorském mistrovství světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.