bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado jsem nemohl odmítnout, říká Söderberg. Přesvědčil jej také Landeskog

26. července 2015, 17:00

Michal Sobotka

Colorado o něj výrazně stálo, proto se rozhodlo získat jej před vypršením smlouvy. Švédský centr Carl Söderberg v NHL nepatří mezi zkušené mazáky, s Avalanche ale podepsal pětiletou smlouvu za téměř pět miliónů ročně. "Chtěl jsem se vrátit do Bostonu, ale když se ozvalo Colorado, rozhodl jsem se pro něj," říká.

Carl Söderberg přicestoval do zámoří teprve v sezoně 2012/13. V Bostonu si jej ale brzy oblíbili, protože patří mezi centry, kteří kromě útočení také velmi dobře brání. Po letošní sezoně mu vypršel kontrakt za 1 milión dolarů ročně. Bruins pro podpis s ním prostor neměli, a tak se rozhodli, že jej vymění do Colorada.

Pod Skalistými horami podepsal devětadvacetiletý Švéd pětiletý kontrakt za 4,75 miliónů ročně. "Avalanche projevili velký zájem, líbila se jim moje hra. Já jsem nadšený, že tu mohu hrát. Už se těším na sezonu," uvádí rodák z Malmö. Söderberga se klub vybral jako náhradu za Ryana O'Reillyho, který zamířil výměnou do Buffala.

Plánoval zůstat v Bostonu

Šestinásobný švédský reprezentant opustit Boston nechtěl. Názor ale rychle změnil v momentě, kdy mu bylo jasné, že Bruins nebudou mít pod platovým stropem dostatek místa, aby mu nabídli smlouvu, jakou by si přál. "Čekal jsem, až si pro mě Boston znovu přijde. Situace se ale vyvinula tak, že jsem dostal nabídku od Colorada. V takové chvíli jsem neváhal, je to skvělý klub," vysvětluje Söderberg.

Ještě před vypršením původního kontraktu pak podepsal dlouholetou smlouvu. Přesvědčil jej mimo jiné jeho krajan Gabriel Landeskog, který je kapitánem týmu. "Nechtěl jsem být volným hráčem. Ozvali se mi i Joe Sakic s Patrickem Royem, nemohl jsem je odmítnout," dodává.

Söderberg si v posledních dvou sezonách udržuje stabilní výkonnost. Letos nasbíral 44 bodů (13+31), což bylo jen o čtyři méně než v loňské sezoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.