bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coloradu roste nová hvězda! Byram zažil průlomový rok

29. června 2022, 13:35

Denisa Veselá

Bowen Byram. Toto jméno si zapamatujte! Jedná se totiž o jeden ze základních pilířů coloradských Avalanche. Jednadvacetiletý zadák dostal na ledě větší roli, když Laviny ztratily Samuela Girarda. Byram dokázal všem, že byl na tuto šanci rozhodně připraven.

Kanadský obránce se do organizace Colorada dostal díky vstupnímu draftu v roce 2019. Nechybělo přitom málo a mohl se prohánět v dresu Ottawy Senators, kteří původně volbu číslo čtyři vlastnili. Nebo jej mohli vlastnit Blackhawks, kteří ze třetí pozice vzali raději Kirbyho Dacha.

Skautové celku z Denveru odvedli velmi dobrou práci. Už když jste se totiž dívali na Byrama v dresu Vancouveru Giants v OHL, tak jste tušili, že tento kluk bude speciální. Nikdo však nedokázal odhadnout, že se takhle rychle stane opravdu výborným hráčem v NHL.

V uplynulém ročníku dostával šanci vedle skvělých obránců, které Colorado má a vedl si s nimi velice obstojně. Sice nesbíral body jako Cale Makar, ale co není může být. Právě díky Makarovi, který patří do organizace Avalanche od roku 2017, nebyla na Byrama upřena tak velká pozornost. Neměl svázané ruce tlakem z okolí a sezona se mu vydařila.

Jedinou kaňkou na jeho druhém ročníku v nejslavnější lize světa byl tříměsíční výpadek. Talentovaný obránce se potýkal s následky otřesu mozku. Stihl se však vrátit na play off, ve kterém odehrál všech dvacet utkání.

A jeho potenciál byl vidět i během finálové série. Na ledě předváděl výborné věci, byl platný na obou stranách ledové plochy. V posledním utkání ročníku strávil na ledě přes pětadvacet minut a předvedl přesnou nahrávku na MacKinnona, který vsítil důležitý vyrovnávací gól. Ve třetí třetině, kdy Avs hájili úzký náskok, byl Byram nejvytěžovanějším bruslařem svého celku.

V celé finálové sérii strávil na ledě při hře pět na pět více minut, než kterýkoliv jiný bruslař Colorada či Tampy. Během doby, kdy se rodák z Canbrooku proháněl po ledové ploše, přestříleli Avs své soupeře jasně 79:44.

Před rokem a půl velmi smutnil, když s juniorským týmem Kanady prohrál finálovou bitvu. Nyní však mohou vypuknout oslavy, jelikož si splnil dětský sen a vyhrál Stanley Cup. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.