bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus začíná připomínat lazaret. Laine je na měsíc znovu mimo hru

15. listopadu 2022, 12:00

Jiří Lacina

Sotva se dal dohromady, je tu další problém. Sezónu začal smolně, v utkání s Carolinou se zranil. Po dvou týdnech se vrátil do hry, naskočil k sedmi zápasům a už zase stojí. Útočník Blue Jackets Patrik Laine vynechá nadcházející tři až čtyři týdny kvůli zranění kotníku.

Z těch osmi zápasů, k nimž zatím s Columbusem nastoupil, sedm prohrál. Celková bilance Jackets není o moc lepší, deset porážek ze čtrnácti utkání, poslední místo ve Východní konferenci.

Tým, který před sezónou zajímavě posílil, se trápí a v nejbližší době sotva může doufat ve zlepšení. Mimo hru jsou Zach Werenski (do konce sezóny s ramenem), Adam Boqvist (zlomená noha), Nick Blankenburg (kotník), Jakub Voráček (horní část těla, spekuluje se o otřesu mozku). Sean Kuraly (horní část těla) a nyní znovu Laine.

Svéhlavý Fin přišel letos do kempu skvěle připravený. Bohužel mu tělo poslední dobou nedrží. Loni vynechal kvůli dvěma zraněním 26 duelů, letos je na listině zraněných podruhé. Nejprve si pochroumal loket, teď kotník.

Zranění si způsobil o víkendovém utkání s Islanders v kolizi se spoluhráčem Colem Sillingerem. Oba nejdřív tvrdili, že jsou v pořádku, reportéři si ale všimli, že Laine při opouštění arény kulhal.

Finský útočník zatím nasbíral v osmi zápasech čtyři body za dva góly a dvě nahrávky. Pokud se fanoušci nemohli dočkat spolupráce s Johnnym Gaudreauem, jsou asi trochu zklamání. Posila z Calgary nasbírala průběžně 12 bodů (6+6) a vede týmovou produktivitu.

Laineho 3-4 týdenní pauza se může týkat 10-14 zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.