bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

COVID vs. NHL: Letang je pozitivní, Rittich zůstává mimo hru, Toews už hraje

28. října 2021, 13:40

Tomáš Zatloukal

Ač se NHL snaží sebevíc a až na Tylera Bertuzziho má naočkované všechny hráče, strašák jménem COVID jen tak nezmizí. Dál obchází kolem kabin. V nové sezoně už ze hry vyřadil desítky hráčů, včetně několika hvězd. Pro takového Nathana MacKinnona z Colorada začala základní část až 20. října. Kvůli koronavirovému protokolu. Tento ligový bezpečnostní instrument se čerstvě dotkl i chicagského kapitána Jonathana Toewse.

Umístění na COVID protokol?

Pro hráče NHL nemilá věc a velmi reálná hrozba toho, že nasbírají zápasové absence. Množství zmeškaných partií se různí, vše závisí na okolnostech. Na listině se hokejový profík může ocitnout třeba jen kvůli rizikovému kontaktu.

V případě Toewse, který se čerstvě vrátil do sestavy Chicaga a nastoupil v noci na čtvrtek proti Torontu, se to dokonce obešlo bez jediné vynechané partie. Jeho jméno figurovalo na COVID protokolu jen kratince, testy mu povolily bleskový comeback.

To samé nemůže říct jeho hvězdný parťák Patrick Kane. Zatím nehrál dvakrát a ze zámoří stále neprosákla žádná zpráva, že by měl brzo naskočit. Je tedy pravděpodobné, že patří mezi nakažené borce (u Blackhawks jich je vícero).

Jistota panuje u Krise Letanga, oficiální cestou bylo tento týden potvrzeno, že byl pozitivně testován na koronavirus. Pittsburgh si s jeho ztrátou napoprvé poradil, smetl Maple Leafs 7:1 (a to nehráli ani Sidney Crosby, Jevgenij Malkin nebo Bryan Rust).

V noci na středu už to tak slavné nebylo, nad síly Tučňáků byli úřadující šampioni. V tuto chvíli se zdá, že dříve než Letang nastoupí Crosby. Lídr s číslem 87 po operaci zápěstí už trénuje v plné polní a kouč Mike Sullivan říká: "Je blizoučko návratu."

Z pohledu českého fanouška je výrazným jménem skloňovaným v souvislosti s COVID protokolem také David Rittich. Zapsán byl už 16. října, jeho místo na střídačce a poté také mezi třemi tyčemi zaujal farmář Connor Ingram.

Ingram letos v lednu dobrovolně vstoupil do asistenčního programu hráčské asociace (podobně jako nedávno Carey Price) a teď o víkendu vyhrál svůj debut v NHL. "Jsme na něj hrdí, je to dříč," smekl před ním nashvillský kapitán Roman Josi.

Kdy se odebere zpátky do AHL a uvolní místo Rittichovi? Jediným vodítkem je fakt, že Ingram kryl záda Juuse Sarosovi, jedničce Predátorů, v dosud posledním mači proti San Jose Sharks. Z klubu nezaznělo ani slovo o tom, že by Rittich už trénoval.

Jeho premiéra v novém působišti se tak odkládá, jako by si těch smolných okamžiků v poslední době nezažil už dost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.