bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby se potká s Ovečkinem, Eichel míří do McDavidova Edmontonu!

25. března 2023, 17:30

Viktor Pavlovec

NHL představí v noci na neděli řádně našlapaný program. Hrát se bude celkem na patnácti stadionech! Tahákem bude hned několik duelů. Tučňáci opráší rivalitu s Washingtonem, střetnou se i McDavid a Eichel. Útočnou bitvu slibuje měření sil mezi Carolinou a Torontem. Blesky budou proti Medvědům hledat cestu z krize.

V 18:00 odstartují dva zápasy. Rozjetý Boston, který má již na kontě pět vítězství v řadě vyzve Tampou. Blesky se naopak potřebují zvednout, jelikož po nezvládnutém duelu s Ďábly nestačily na Montreal a následně dostaly pořádný direkt od Ottawy. 

Letci se chystají na Detroit, který až na vydřené vítězství v nájezdech zapisuje porážky a na závěrečný finiš to vůbec nevypadá. Philadelphia je na tom sice bodově hůře, než její nadcházející soupeř, ale podařilo se jí bodovat v posledních čtyřech duelech, kdy se utkala s velmi silnými kalibry.

O hodinu později vyrazí do akce také Predátoři, kteří vyzvou Seattle. Nashvillu poslední duel s tímto soupeřem vyšel a hráči ve žlutých dresech, tak zapsali další důležité body a mohou stále živit naděje na vyřazovací část. Krakenům se v poslední době spíše nedaří, jelikož z posledních sedmi klání ani jednou nepokořili soupeře v základní hrací době.

Čas 21:00 znamená střetnutí mezi LA a Tryskáči. Králové bodovali již po desáté v řadě a naposledy s velkou pompou rozprášili Calgary poměrem 8:2. Winnipeg si připsal dvě vítězství nad outsidery, ale díky předešlým nepřesvědčivým výkonům bude muset v závěru základní části hájit svoji postupovou pozici.

Ve stejnou hodinu čeká Calgary bitva se San Jose. Plameny musí nutně zabrat, jelikož jejich ztráta na postupové příčky je vzhledem k počtu zbývajících zápasů do konce základní části docela výrazná a konkurence pravidelně boduje. Žraloci naopak sbírají porážky jako na běžícím páse a naposledy vyhráli sedmého března.

V čase 22:00 padne úvodní vhazování na dalších třech stadionech. Wild přivítají na svém ledě Chicago. Zatímco rozjetá Minnesota s pravidelnou přesností sbírá body, aby udržela krok s Dallasem a ohrozila jeho pozici na čele Centrální divize, tak Blackhawks podle očekávání tápou a nyní mají na svém kontě tři porážky v řadě, z nichž ty poslední dvě byly řádně vysoké.

Panteři narazí na Jezdce a utkání pro ně bude velmi důležité, jelikož se na dálku přetahují o divokou kartu s Tučňáky. Poslední dva duely navíc Floridě hrubě nevyšly a jejich bodová série byla narušena. New York naopak až na jednu těsnou prohru s Carolinou válí a ladí formu na vyřazovací část. 

Ostrované budou potřebovat napravit blamáž proti Šavlím. Islanders v prodloužení padli s Columbusem, a připravili se tak o cenný bod. Zabrat musí i Buffalo, které prohrálo čtyřikrát v řadě a v Atlantické divizi si řádně zavařilo.

Pak přijde na řadu půlnoc, kdy se zahájí další čtyři duely. Carolina se společně s Torontem postará o pořádnou útočnou podívanou. Oba celky se již před nedávnem střetly a zápas dopadl lépe pro hokejisty z kanadské metropole. Ti v posledním utkání proti Floridě napravili předchozí debakl, který jim uštědřili Ostrované.

Dallas doma zahájí bitvu s Vancouverem. Hvězdy se zatím drží na čele celé Centrální divize, ale musejí se dívat pod sebe, jelikož Minnesota předvádí skvělé výkony a na pozici svého soka si dělá velký zálusk. Kosatky předvádí v poslední době velmi dobré výkony a Hvězdy by se měly mít na pozoru, jelikož před nedávnem právě na tohoto soupeře nestačily. 

Montreal vyzve Columbus, který naposledy pořádně zaskočil Ostrovany. Montreal už má po sezoně, a navíc se stále potýká s velkou marodkou, což se podepisuje na výsledcích. Columbus vyřazovací fáze také mine, ale zbytek sezony chce ještě dohrát ve velkém stylu, což pocítili právě hráči New Yorku.

New Jersey potřebuje ukončit sérii dvou porážek proti Ottawě. Senátoři se konečně vyhrabali z kupy proher a naposledy si smlsli na Tampě, která schytala sedmibrankový příděl. Tým z hlavního města Kanady ještě živí naděje na vyřazovací část, ale rozhodně nemá nejvýhodnější pozici. 

V 1:00 půjde do akce Sidney Crosby a na druhé straně bude stát ruský Alexandr Ovečkin. Doby velkých úspěchů obou celků už jsou pryč a nyní oba zainteresovaní bojují o divoké karty. Washington výhru potřebuje jako sůl, jelikož na svého soka ztrácí čtyři body a má odehraný o jeden zápas více. Nesmíme zapomínat, že o postupovou příčku usiluje také Florida.

Ve 4:00 přijde na řadu měření sil mezi Edmontonem a Vegas. Nastoupí proti sobě tedy jednička a dvojka draftu roku 2015. Olejáři jsou na vítězné vlně a v Pacifické divizi si nadále vylepšují svou pozici. Vegas mají také výtečnou formu, což nám dává příslib kvalitní podívané.

Maraton nám zakončí ve 4:30 střetnutí Kačerů s Blues. Dobré výkony Ducks vystřídaly tři prohry v řadě. St. Louis naopak zvládlo v posledních čtyřech duelech bodovat. Oběma celkům ovšem letošní vyřazovací část unikne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.