bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby si do Vánoc nezahraje. Ztratili jsme kriticky důležitého hráče, štve kouče Tučňáků

15. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Trápily ho otřesy mozku, zažil také další zranění. Přicházel o desítky zápasů i o šance na zisk prestižních trofejí. V posledních šesti sezonách ovšem Sidney Crosby zůstával relativně zdravý, jeden z nejlepších hokejistů světa vynechal od ročníku 2013/2014 jen 19 zápasů. Nyní přibudou další absence.

Crosby je atrakcí z nejvybranějších.

Velmistr hokejového řemesla, profesionál (téměř) každým coulem. 

A hlavně tahounem pittsburghských Penguins. V populárním klubu neplní roli kapitána za zásluhy, i po třicítce a bolavým tříslům navzdory (sportovní kýla ho trápila od přípravného kempu) zůstává dominantní silou na ledě.

Stačí mrknout na týmovou tabulku produktivity, Crosby ji vládne se 17 zápisy do statistik a s tříbodovým náskokem na Jakea Guentzela.

Teď bude patrně 18 utkání chybět. "Sidney je pro nás kriticky důležitým hráčem. Není snadné ho nahradit, protože na ledě i mimo něj týmu pomáhá ve mnoha aspektech. Jeho přínosy nedokáže zastoupit jeden člověk," ví Mike Sullivan, kouč Tučňáků.

Toho mrzí Crosbyho ztráta i kvůli tomu, že Pittsburgh už má na marodce další zásadní postavy. Mimo hru jsou Kris Letang s Patricem Hornqvistem, Geno Malkin se vrátil teprve nedávno.

Slavná "87" se zranila v sobotní partii s Chicagem a pár dní po výhře nad Blackhawks fenomenální Kanaďan absolvoval operaci jádrového svalstva, právě v oblasti třísel a podbřišku.

Crosby poprvé své družině chyběl proti newyorských Rangers (2:3 po prodloužení), elitní formaci Pens nově tvořili Guentzel, Alex Galchenyuk a Jared McCann. Roli lídra by ovšem měl na čas převzít spíše Malkin, který se při dřívějších Crosbyho zdravotních pauzách nadmíru osvědčil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.