bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyřicátník Cullen ještě nekončí. Vrací se domů, do Minnesoty

17. srpna 2017, 16:00

Vojtěch Balon

Velezkušený Matt Cullen si během své bohaté kariéry zahrál v NHL už za osm týmů, nyní se po čtyřech letech rozhodl pro návrat do Minnesoty, odkud čtyřicetiletý centr pochází. Cullen podepsal s Wild roční smlouvu v hodnotě 1 milionu dolarů, dalších 700 tisíc si může vydělat na výkonnostních bonusech.

Těžko říct, proč se Matt Cullen rozhodl nepokračovat v Pittsburghu, s nímž v posledních dvou sezónách získal dva Stanley Cupy. „Bylo těžké to Jimovi (Rutherford, generální manažer Penguins, pozn. red.) oznámit, dlužím mu za hodně,“ přiznal Cullen s tím, že následující sezóna bude opravdu jeho poslední v profesionálním hokeji.

Podle prvních odhadů se s Cullenem počítá na post odejivšího Martina Hanzala, jemuž půlrok v St. Paul příliš nevyšel a většinou hrál jen třetího či čtvrtého centra. Matt Cullen nejde do neznámého prostředí, v dresu Minnesoty odehrál během tří sezón celkem 198 utkání.

Pětatřicítka draftu 1996 nikdy nebyla velkou hvězdou, Cullen se v žádném ročníku nepřehoupl přes 50 kanadských bodů. Jeho vůdčí schopnosti, šikovnost na vhazování a ochota obětovat se pro tým mu však umožnily hrát v omlazené NHL i ve 40 letech.

A protože Jaromír Jágr a Shane Doan zůstávají i nadále bez smlouvy, Matt Cullen je momentálně nejstarším aktivním hráčem v lize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.