bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas jde konečně do boje. Zná i termíny odložených zápasů

18. ledna 2021, 15:00

Jiří Lacina

Kvůli nákaze covid-19 stáli dosud mimo hru. Na konci prosince bylo v týmu Stars sedmnáct infikovaných hráčů. Jak vyplynulo už ze zkušeností v Evropě, mezi hokejisty dochází kvůli těsnému kontaktu na střídačkách a nejspíš i delšímu pobytu v uzavřeném prostředí k většímu přenosu než v jiných sportech.

Tréninkový kemp Dallasu proto musel být přerušen. Všichni pozitivní se podle prohlášení NHL zotavovali bez vážnějších příznaků. Jména infikovaných nebyla zveřejněna. První zpráva o návratu k tréninku se na nhl.com objevila 13. ledna. Do hry se Stars vrátí 22. ledna utkáním s Nashvillem.

Rozsah nákazy trenéra Bownesse překvapil, neboť mužstvo dodržovalo všechna doporučení. „Musíme se izolovat do menších skupinek. Naštěstí máme dost velké vnitřní prostory pro týmové mítinky. Nicméně dělali jsme všechno správně už dřív, takže říct, že něco dokonale funguje, nejde.“

Finalista Stanley Cupu měl začít ročník tripem na Floridu, kde ho čekalo po dvou zápasech s Panthers a Lightning. Náhradní termíny odložených duelů už jsou známy.

Florida ze 14. ledna na 22. února

Florida z 15. ledna na 3. května

Tampa Bay ze 17. ledna na 4. května

Tampa Bay z 19. ledna na 10. května

Florida z 23. února na 24. února

Nový sezónní rozpis přiřkl Dallasu osm dvojzápasů ve dvou dnech místo předchozích sedmi. Také to znamená, že posledních sedm utkání základní části odehrají Stars venku, a to ve čtyřech městech (Nashville, Sunrise, Tampa, Chicago).

„Bereme to den ode dne. Až padne první puk, uděláme všechno pro to, aby byl tenhle tým připraven,“ slíbil před pár dny Rick Bowness (na snímku).

Jednu výhodu promoření sestavy Stars má, většina zotavených by měla mít na několik měsíců pokoj. Pakliže ovšem budou podobně kolabovat další týmy, může mít NHL brzo velký problém najít v přehuštěném kalendáři náhradní termíny pro odkládané zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.