bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další finská naděje, Kaapo Kähkönen prožil vítězný debut v bráně Wild

27. listopadu 2019, 18:04

Jiří Sameš

Finové mají momentálně v National Hockey League spoustu výborných mladých hokejistů, z nichž je největším klenotem zřejmě útočník Kaapo Kakko, dvojka Vstupního draftu NHL 2019. Na seznam hvězdiček Suomi si ale rozhodně zapišme také brankáře Kaapa Kähkönena.

Kaapo Kähkönen prožil v noci na středu 27. listopadu vítězný debut mezi třemi tyčemi Minnesota Wild, kteří uspěli na ledě New Jersey Devils těsně 3:2. Předvedl zde celkem 32 úspěšných zákroků, inkasoval pouze dvakrát. 

„Abych byl upřímný, celý den jsem se cítil naprosto v pohodě," řekl Kähkönen novinářům, po skončení zápasu.

„Pořád jde jen o hokej, o jeden ze zápasů, kterých je v průběhu sezony hodně. Musíte k tomu přistupovat stejným způsobem," pokračoval.

„Cítil jsem se dobře od úvodního vhazování. Chvíli mi sice trvalo, než jsem měl první zákrok, všechno šlo ale skvěle," doplnil. 

Výkon Kähkönena si samozřejmě pochvaloval celý tým Wild.

„Hodně s námi komunikoval, trochu i žertoval. Chytal velmi dobře, předvedl několik skvělých zákroků," zmínil obránce Ryan Suter.

„Je to velmi dobrý kluk. Kdykoliv se postaví poprvé do brány nějaký mladý gólman, chcete pro něj vyhrát," dodal ještě.

„V letošní sezoně už odchytal hodně zápasů za Iowu. Byl neskutečný, co se kontroly dorážek a hry s pukem týče," přidal se hlavní trenér Minnesoty Bruce Boudreau.

Kähkönen lapal za farmářský tým Wild, Iowa Wild (AHL) v sezoně 2019-2020 zatím v 10 zápasech, přičemž v nich zapsal bilanci 7-2-1. Průměr obdržených branek má ve statistikách 2.47 a procentuální úspěšnost zákroků 90.9.

Minnesota jej povolala do hlavního týmu 20. listopadu poté, co si brankář Devan Dubnyk vzal z rodinných důvodů osobní volno.

Kähkönen, třiadvacetiletý Fin, byl do nejlepší hokejové ligy Wild draftován v roce 2014 ve čtvrtém kole, jako celkově 109. muž v pořadí.

V AHL má odchytáno 49 zápasů s bilancí 24-16-9. Průměr obdržených branek má zde 2.72 a procentuální úspěšnost zákroků 90.8.

Z mezinárodní scény má jinak ve sbírce zlato z Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2016 a bronz z Mistrovství světa v ledním hokeji do 18 let 2013.

Skauti jej vidí jako klidného, vyrovnaného gólmana, jehož zdobí atletická postava, skvělý pohyb a kontrola dorážek. V blízké budoucnosti bychom jej měli vídávat v NHL pravidelně. 

Hokejisté Minnesoty mají na svém kontě aktuálně body v sedmi zápasech po sobě s výsledkem 4-0-3, v tabulce Západní konference jsou potom nyní na předposledním, čtrnáctém místě (bilance 10-11-4).

Příští duel sehrají v pátek večer, kdy přivítají Ottawa Senators. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.