bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další mladé křídlo pro Crosbyho? S kapitánem Pens by mohl hrát Kapanen

20. října 2020, 15:45

Ondřej Mach

Dobře ví, že mnoho dalších mít šancí nebudou. V Pittsburghu se po další blamáži ve vyřazovacích bojích snaží vyzbrojit na příští rok, éra současných Penguins se pomalu chýlí ke konci. I z toho důvodu přivedl generální manažer Jim Rutherford útočníka Kasperiho Kapanena.

Rutherford čtyřiadvacetiletého Fina velmi dobře zná. Když v červnu 2014 organizaci převzal, tak jedním z jeho prvních kroků byl výběr Kapanena v prvním kole tehdejšího draftu.

Mladý útočník ale v dresu s tučňákem na hrudi nikdy nenaskočil a rok nato se stal součástí velkého trejdu, který do organizace přivedl kanonýra Phila Kessela. Kapanen se tak v následujících letech snažil prosadit v Torontu, nastálo se mu to povedlo až v sezoně 2018/19.

Do této chvíle je to jeho nejpovedenější ročník mezi mantinely NHL. Kapanen tehdy dosáhl na hranici dvaceti branek, celkem zapsal 44 bodů. Minulý rok si i vzhledem ke zkrácené základní části bodově o něco pohoršil.

Penguins příchodem finského útočníka zase něco omladili kádr, který v poslední době vypadal, že mu tak trochu dochází šťáva. Kapanen přinese tolik potřebnou rychlost a energii, z níž by mohl profitovat třeba kapitán Sidney Crosby.

Hvězdný útočník si v posledních letech náramně sedl s mladíkem Jakem Guentzelem, teď by vedle sebe mohl dostat dalšího podobného hráče.

„Opravdu doufáme, že v Sidově lajně budeme mít správnou chemii. S Guentzelem už to nějakou dobu funguje. Potřebovali jsme takové pravé křídlo a doufáme, že Kapanen je správná volba,“ zmínil pro SiriusXM NHL Network Radio generální manažer Rutherford.

I kdyby Kapanen neskončil vedle Crosbyho, tak smutnit nemusí. Druhá útočná formace po boku ruského útočníka Jevgenije Malkina - to jsou také velmi slušné vyhlídky.

„Je to pro mě obrovská pocta, že si myslí, že bych mohl hrát s těmito světovými hráči. Chci hrát skvěle. Chtěl bych být připravený už na kempu, abych všem ukázal, že to myslím vážně,“ pravil na toto téma Kapanen.

Pokud tahle spolupráce klapne, mohli by být Pens v příštím ročníku znovu nebezpeční. Kolik bodů nasbírá Kapanen v lajně s Crosbym?

Čtěte také:
Fischer, Gaudette a Jost mají nové smlouvy, podepsal také Nordström
POHLED: Ottawa chce Stanley Cup do čtyř let. Pomůže k němu ruská výchova?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.