bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další odchody z Columbusu? Klub řeší brankáře či budoucnost klíčového obránce

12. května 2021, 7:30

Matěj Hodoval

Konec Johna Tortorelly na lavičce Blue Jackets by mohl být jen začátkem třesku v celé organizaci. Columbus, který se letos neprobojoval do vyřazovací části, bude v létě řešit také situaci kolem důležitého obránce, kterému zbývá poslední rok smlouvy.

A to není zdaleka jediný otazník na seznamu vedení mužstva.

Už přestupové období v letošním ročníku napovědělo, jakým směrem se organizace bude v následujících měsících, možná sezonách, ubírat. Klub opustili Riley Nash, Dennis Savard a především kapitán Nick Foligno. To jasně ukázalo, že Blue Jackets chystají přestavbu stávajícího kádru.

Další krok učinil Columbus v minulých dnech. Po šesti sezonách u kormidla si nové angažmá bude hledat kontroverzní trenér John Tortorella, jemuž po sezoně končí smlouva a novou s klubem nepodepíše.

Vedení v čele s generálním manažerem Jarmo Kekäläinenem bude hledat nového šéfa lavičky, tím však jejich práce neskončí.

Řešit se musí i situaci mezi třemi tyčemi. Modrokabátníci disponují dvěma fantastickými gólmany, kteří v posledních letech dokázali, že oba obstojí v roli týmové jedničky. Vytáhne si černého Petra Elvis Merzlikins, nebo půjde o dům dál Joonas Korpisalo?

„Nikdo tu není hloupý. Rozumíme tomu, že zde jsou dvě týmové jedničky. Nemyslím si, že oba zůstaneme, ale nikdy nevíte,“ vyjádřil se lotyšský gólman.

Oběma maskovaným mužům končí v roce 2022 stávající smlouvy. Do budoucna nebude ani jednomu z dvojice svědčit, pakliže se i nadále budou muset mezi sebou pravidelně střídat, a tak je logickou variantou, aby z jednoho gólmana vytěžili Blue Jackets nějakou protihodnotu v rámci trejdu. Jinak se také může stát, že odejde zdarma, s čímž už mají v klubu za poslední roky bohaté zkušenosti.

„Pokud udržíte oba, bude to skvělé pro organizaci, ale nemyslím si, že jeden z nás bude z této varianty nadšený,“ dodal Merzlikins.

Poslední rok svého kontraktu má před sebou rovněž nejlépe placený zadák týmu Seth Jones. Šestadvacetiletý Američan letos posbíral v šestapadesáti zápasech pět gólů a třiadvacet asistencí. Žádný jiný obránce v týmu si nevedl lépe.

Po zmíněném konci smlouvy si může vyzkoušet trh s volnými hráči. „Je to situace, kterou můžete mít jen jednou za život. Představuje to velký tlak, lidé se na vás koukají ze všech různých směrů. Budu o tom muset přemýšlet. Dost možná zůstanu v Columbusu, budu v kontaktu s Jarmem a uvidí se,“ řekl Jones.

V neposlední řadě se už toto léto dozvíme, jak bude vypadat budoucnost Patrika Laineho. Finský útočník se zatím v Ohiu úplně nenašel, podle Kekäläinenových slov se ale vedení bude snažit, aby Laine v týmu setrval.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.