bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další přemrštěná smlouva? Ferland se klidně může dočkat stejně velkých peněz jako Wilson

14. ledna 2019, 10:00

Jiří Sameš

Když Washington Capitals 27. července 2018 podepsali šestiletou smlouvu na celkem 31 milionů dolarů s útočníkem Tomem Wilsonem, v National Hockey League se nestačili divit. V blízké budoucnosti se ale klidně můžeme dočkat dalšího „přemrštěného“ kontraktu. V hlavní roli by přitom tentokrát mohl být útočník Caroliny Hurricanes Micheal Ferland.

Výše smlouvy mezi Wilsonem a Capitals vyvolala v zámoří velkou vlnu emocí. Nestává se totiž tak často, aby hokejista, který za sezonu vyfasuje nějakých 160 či 170 trestných minut, obdržel od klubu kontrakt, díky kterému si v průměru přijde na 5,17 milionů dolarů.

Nicméně Wilson v letošní sezoně dokazuje, že si své peníze rozhodně zaslouží. Za dosavadních 25 zápasů totiž nasbíral za 13 gólů a devět asistencí celkem 22 kanadských bodů. Už během loňského play-off navíc ukázal, že při hře do těla v nejlepší hokejové lize světa patří k elitním hokejistům.

Velmi dobrou hrou do těla se přitom v NHL prezentuje právě také Ferland. (Ve statistice rozdaných hitů mezi útočníky figuruje mezi „špičkou“.) Podle Nicka Kypreose, reportéra Sportsnetu, si tento šestadvacetiletý Kanaďan klidně může říci o velké peníze, podobně jako Wilson.

„Mám pocit, že Ferland bude hledat inspiraci u Wilsona, co se nového kontraktu týče,“ řekl Kypreos v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada.

Ferlanda získali Hurricanes během posledního draftu díky velké výměně s Calgary Flames. Společně s ním mužstvo z Raleighu mimochodem ještě tehdy posílil obránce Dougie Hamilton a prospekt Adam Fox.

Rodák z provincie Manitoba zatím letos předvádí v novém působiště kvalitní výkony. V 38 zápasech zaznamenal celkem 25 kanadských bodů – 13 gólů, 12 asistencí. V týmu je druhým nejlepším střelcem a čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou.

Po sezoně 2018/2019 Ferlandovi vyprší dvouletá smlouva na celkem 3,5 milionů dolarů, podepsaná 13. července 2017 s Flames. Letošní léto, 1. července, se může stát neomezeně volným hráčem.

Hurricanes se aktuálně v tabulce Východní konference nacházejí na desáté pozici se ziskem 49 bodů. Za osmým Montrealem Canadiens přitom zaostávají o čtyři body. Pokud by se náhodou stalo, že se Carolina časem propadne pořadím směrem dolů, může Ferlanda třeba potkat i další výměna.

„Ferland hraje velmi dobrý fyzický hokej. Pár týmů by se tak případně před play-off ještě mohlo ucházet o jeho služby," zmínil Kypreos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.