bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

DeKeyser se těší na spolupráci s Greenem. Takový obránce nám dlouho chyběl, říká

18. srpna 2015, 11:15

Jan Šlapáček

Největší slabinou Rudých křídel byla v posledních letech nepříliš jistě působící obrana, která propadala směrem dozadu a ani směrem dopředu příliš nezářila. Jediným obráncem, jenž snesl vyšší měřítko, byl zkušený Švéd Niklas Kronwall. Tomu by měl nyní pomoci Mike Green, jehož prvním kolegou v obranné dvojici bude pravděpodobně Danny DeKeyser. A mladý bek se na tuto spolupráci těší.

Dávno jsou totiž v Detroitu pryč časy, kdy obrana obsahovala nejedno velké jméno. Defenzivní val tohoto slavného celku postupně opustili hráči jako Chelios, Rafalski nebo Lidström. Zbyl pouze Niklas Kronwall, jenž byl také v posledních letech lídrem Red Wings na tomto postu. Proto se vedení nejúspěšnějšího amerického celku v létě rozhoupalo a za velké peníze podepsalo Mikea Greena, od něhož si slibuje, že pozvedne především útočnou aktivitu obránců.

Bývalý hokejista Washingtonu by měl podle všech předpokladů hrát ve druhé lajně vedle mladého Dannyho DeKeysera, jenž nikdy nebyl do NHL draftován. "Myslím, že by to bylo skvělé. Mike je velmi dobrým obráncem," řekl DeKeyser v rozhovoru pro oficiální web nejslavnější hokejové soutěže světa.

"V minulých sezónách jsme v obraně oproti ostatním týmům zaostávali. Věřím, že nás Mike posune vpřed. Takovýhle obránce nám chyběl, vedení učinilo dobré rozhodnutí, že ho podepsalo. Kdybychom spolu doopravdy skončili v jedné obranné dvojici, měl bych z toho radost," dodal DeKeyser.

A skutečně by tomu tak mělo být. Nepřímo tuto zprávu potvrdil i Jeff Blashill. "Myslím, že by toto spojení fungovalo. Jejich styly hry k sobě náramně pasují, tudíž by to pro oba kluky bylo prospěšné," řekl nový lodivod Red Wings, kterého v Detroitu nečeká lehká práce. Jeho předchůdci si totiž na lavičce vedli znamenitě a Detroit v play-off nechyběl dlouhých čtyřiadvacet let.

Bude tato tradice pokračovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.