bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Derick Brassard – král Madison Square Garden

24. března 2016, 17:00

Robert Novotný

Někomu se daří na ledě soupeře, někomu v konkrétním městě, ale u Dericka Brassarda platí rčení: „Všude dobře, doma nejlíp!“ Na osmadvacetiletého útočníka působí atmosféra v Madison Square Garden jako červená barva na rozzuřeného býka, Brassard si totiž v letošní sezóně drží na domácím ledě průměr 1,14 bodů na zápas.

Když Rangers poslali v průběhu sezóny 2012/13 útočníka Mariána Gáboríka do Columbusu výměnou za Dericka Brassarda, Dereka Dorsetta a Johna Moora, mnozí nad tímto trejdem kroutili hlavou. Jenže se začíná ukazovat, že tehdejší generální manažer a nynější prezident týmu Glen Sather udělal brilantní tah.

Derek Dorsett se sice v New Yorku dlouho neohřál, zato Derick Brassard se stal důležitou součástí armády Jezdců. V sezónách 2013/14 a 2014/15 vynechal rodák z kanadského Hullu pouze 3 utkání a nasbíral úctyhodných 105 bodů.

Když Gáborík odcházel z organizace New York Rangers, prohlásil: „Jezdci mají skvělý tým plný talentovaných hráčů, ale góly nepřicházely. A co se týče přesilovek, to také nebyl žádný zázrak.“ Ukazuje se, že Sather zabil dvě mouchy jednou ranou. Brassard týmu střelecky hodně pomáhá a v posledních třech sezónách vstřelil polovinu branek v přesilových hrách.

Letos Brassard prožívá jednu z nejúspěšnějších sezón a co se týče domácích zápasů, tak tu vůbec nejúspěšnější. Rangers mají jedny z nejlepších fanoušků v celé lize a Brassard jim tuto věrnost a podporu oplácí tím vůbec nejlepším možným způsobem – skvělými výkony.

Kanadský útočník letos odehrál v Madison Square Garden 35 zápasů, v nich nastřílel 20 gólů a na stejný počet branek svého týmu přihrál. Ano, to je dohromady 40 bodů! Jeden z gólů vstřelil druhý nejproduktivnější hráč Rangers i dnes v noci v utkání proti Bostonu a stál opravdu za to. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.