bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Deset nejlepších volných hráčů: Kdo čeká na nabídku a kam by mohl zamířit? (2)

11. července 2017, 20:00

Matěj Mayer

Shattenkirk, Alzner, Hanzal, Marleau a Radulov – největší hvězdy mezi volnými hráči už si našly nového zaměstnavatele. V letošní poněkud slabší nabídce však i po více než dvou týdnech od otevření trhu zůstává několik hokejistů, kteří mohou týmy zajímavě doplnit. Ve druhé části článku představujeme zbývající pětici hráčů, kteří jsou nadále bez angažmá, a přidáváme možnosti jejich budoucího působení.

6.     Drew Stafford (31 let) – pravé/levé křídlo

Sezona 2016/17: 58 zápasů, 21 bodů (8+13)
Play-off 2016: 6 zápasů, 2 body (2+0)

Další mladý hráč, kterému je jen lehce přes 30 let. Právě věk a střelecké schopnosti dělají z urostlého power-forvarda Drewa Stafforda zajímavého hráče. Někdejší třináctka draftu překonala ve své kariéře v NHL čtyřikrát 20gólovou hranici, avšak poslední ročník se americkému křídelnímu útočníkovi nepodařil podle představ. Ve Winnipegu se mu nedařilo, a tak byl krátce před trade deadline vyměnen do Bostonu. V dresu Medvědů Stafford ožil – k osmi bodům (4+4) ve zbývajících 18 utkáních základní části přidal dvě branky v šesti duelech play-off. Není překvapením, že by pro něj volbou číslo jedna byli podle jeho vlastních slov právě Bruins.

Možné destinace: Boston Bruins, Arizona Coyotes, Edmonton Oilers

 

7.     Brian Campbell (38 let) – obránce

Sezona 2016/17: 80 zápasů, 17 bodů (5+12)
Play-off 2016: 4 zápasy, 0 bodů

Ofenzivní obránce, který byl ještě v sezoně 2015/16 členem první obrany na Floridě, přijal v loňském létě nízkou gáži, aby se mohl vrátit do Chicaga. V týmu Blackhawks ale Brian Campbell nedostával tolik důvěry a většinu času hrál až ve třetím páru. Jeho bodový zisk poklesl téměř o polovinu, kdyby však dostal více prostoru, mohl by být stále platný díky svému bruslení a rozehrávce. Ve svých 38 letech může fungovat i jako mentor – má zkušenosti z více než 1000 utkání NHL, v nichž zapsal přes 500 bodů. Ve sbírce má kromě Lady Byng Trophy také Stanley Cup z roku 2010. I přes pokročilejší věk mu stále slouží zdraví – loni chyběl ve dvou zápasech, v předchozích pěti letech nezmeškal jediný!

Možné destinace: Dallas Stars, Calgary Flames, Ottawa Senators

8.     Matt Cullen (40 let) – centr

Sezona 2016/17: 72 zápasů, 31 bodů (13+18)
Play-off: 25 zápasů, 9 bodů (2+7)

Čerstvý vítěz poháru Lorda Stanleyho zažívá nachlup stejnou situaci jako loni. Stejně jako loňské léto je volným agentem a má za sebou skvělou sezonu završenou ziskem nejcennější trofeje. Matt Cullen toho dokázal v kariéře mnoho – odehrál přes 1300 utkání v základní části NHL, získal téměř 700 bodů a přitom zvládal výborně bránit. Pyšnit se může třemi prsteny pro vítěze Stanley Cupu, má ještě motivaci dále hrát? Je jasné, že nabídnout toho může stále dost. Na centra čtvrté řady je obdivuhodně produktivní, při oslabení tráví na ledě nejvíce času ze všech hráčů Pittsburghu, skvěle si vede na buly. Stejně jako loni se jako jediné varianty jeví: Pittsburgh, Minnesota, nebo konec kariéry.

Možné destinace: Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild

 

9.     Jarome Iginla (40 let) – pravé křídlo

Sezona 2016/17: 80 zápasů, 27 bodů (14+13)

Jarome Iginla 1. července dovršil 40 let, podle všeho ale o konci kariéry nepřemýšlí. Jeho hnacím motorem je Stanleyův pohár, který si stále ani po 21 odehraných sezonách nepotěžkal. V tomto pokročilém věku mu zbývá rok, možná dva, aby to napravil, jinak se stane jedním z nejlepších hráčů historie ligy, kteří nejcennější klubovou trofej nikdy nezískali. Má odehráno 1554 duelů v základní části a na kontě rovných 1300 bodů, v play-off přitom odehrál pouhých 81 zápasů. Minulá sezona, během níž se stěhoval z Colorada do Los Angeles, byla jeho zdaleka nejslabší v kariéře. Rodák z Edmontonu by se však v silnějším týmu mohl uplatnit jako skórující člen třetí či čtvrté formace.

Možné destinace: Dallas Stars, Anaheim Ducks, Columbus Blue Jackets

 

10.     Shane Doan (41 let) – pravé křídlo

Sezona 2016/17: 74 zápasů, 27 bodů (6+21)

Pokud měl Andrej Markov sloužit jako příklad klubové věrnosti, Shane Doan je v tomto ohledu ještě mnohem dál. V NHL má za sebou 21. sezonu a všechny odkroutil v dresu jediného klubu! Zažil dokonce stěhování z Winnipegu do Phoenixu v roce 1996. Dovedete si ho vůbec připravit jako součást jiného týmu? Doan byl hlavní tváří klubu a také jeho synonymem snad celou věčnost, posledních 13 let dokonce jeho kapitánem. Za nedlouho 41letý hráč má mnoho společného s Iginlou. I on ještě nezískal Stanley Cup, který je jeho obrovskou motivací, a také on má nárok uchytit se ve třetí nebo čtvrté lajně. Nabídnout může spoustu zkušeností a vůdčí schopnosti.

Možné destinace: Dallas Stars, Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins

Další zajímaví volní hráči

Útočníci: René Bourque, Brian Gionta, Jimmy Hayes, Jiří Hudler, Alex Chiasson, Dwight King, Jay McClement, Milan Michálek, Chris Neil, Andrej Nestrašil, Pierre-Alexandre Parenteau, Brandon Pirri, Teddy Purcell, Viktor Stalberg

Obránci: Francois Beauchemin, Jakub KindlJohn-Michael Liles, Zbyněk Michálek, Johnny Oduya, Roman Polák, Mark Streit, Dennis Wideman

Brankáři: Jhonas Enroth

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.