bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils mají 10 hráčů na covidové listině. Liga odloží minimálně tři jejich zápasy

2. února 2021, 10:37

Jan Vojkůvka

Zámořská NHL se od úvodu sezony musí potýkat s občasnými výpadky týmů, které kvůli covidovému protokolu musí přerušit svou pouť základní částí. Nejnověji se tyto problémy týkají New Jersey Devils, kteří mají na covidové listině hned 10 hokejistů, a liga se proto rozhodla odložit minimálně tři jejich zápasy.

Devils měli v úterý a ve čtvrtek nastoupit v PPG Paints Areně proti Pittsburghu, ale k těmto zápasům v těchto termínech nedojde. Stejně tak New Jersey neodehraje v původním termínu ani sobotní zápas v Prudential Center proti Rangers.

Kromě odložení zápasů budou až do odvolání uzavřeny také tréninkové prostory týmu.

Všechny tyto duely vedení ligy odložilo kvůli rozsáhlé karanténě, která Ďábly potkala. Na covidové listině je hned deset jmen, mezi nimiž od pondělí nechybí ani Pavel Zacha.

Český útočník byl zařazen mezi hráče, kteří musí podstoupit karanténu, spolu s útočníky Andreasem Johnssonem, Jannem Kuokkanenem a Michaelem McLeodem. Na covidové listině jsou rovněž brankáři Mackenzie Blackwood s Aaronem Dellem, obránci Connor Carrick se Sami Vatanenem a další útočníci Travis Zajac a Kyle Palmieri.

Umístění hráčů na listinu kvůli ligovému covidovému protokolu ještě nutně neznamená, že se tito hokejisté virem nakazili. Carrick byl na listinu zařazen kvůli tomu, že tým opustil vzhledem k narození dítěte. Povinnou karanténu po mezinárodních letech absolvují Vatanen, jenž přicestoval z Finska, a Dell, kterého si Devils vytáhli 18. ledna z listiny nechráněných hráčů.

Nové termíny tří odložených zápasů liga zveřejní později.

NHL se od začátku sezony potýká s problémy kvůli covidu. Od úvodu ročníku bylo odloženo už 12 utkání a Devils dozajista nejsou posledním případem, kdy liga musí sáhnout k odkladu zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.