bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils poprvé představili třetí sadu dresů. Podílel se na ní i Brodeur

23. listopadu 2021, 17:07

Matěj Hodoval

Sběratelé a obdivovatelé hokejových dresů zbystří. New Jersey totiž poprvé ve své historii představilo alternativní sadu dresů, kterou hokejisté Devils obléknou během této sezony. U celého procesu byl i legendární gólman Martin Brodeur.

Historický dres pro New Jersey. Vedení Devils se letos vůbec poprvé v historii rozhodlo využít možnost alternativního dresu a připravilo nový dres, v němž se letos jejich hráči představí. Nutno podotknout, že s přípravou si dali opravdu záležet.

Vypovídá o tom už jen fakt, že na provedení dresu se podílel také trojnásobný vítěz Stanleyova poháru a člen Síně slávy Martin Brodeur.

„Organizace hrála se stejnými dresy skoro čtyřicet let. Určitě je skvělé být součástí výroby nových alternativních dresů, které si mohou naši fanoušci užít,“ líčí legendární kanadský brankář, který za Ďábly poprvé nastoupil v sezoně 1991/1992.

Fanoušky dlouho žádaný černý dres je na světě. Nenajdeme na něm žádné logo, dominuje mu totiž velký nápis „Jersey.“ Ten je naopak bílý s červenými doplňky, které představují barvu, jíž se klub dlouhodobě prezentuje. 

Celkových jednadvacet bílých pruhů zase označuje jednadvacet okrsků, které tvoří New Jersey. Pět pruhů nad levým ramenem zase odkazuje na hráče, jejichž dres visí pod stropem Prudential Center. Mezi nimi je také český forvard Patrik Eliáš.

Ocenit je potřeba také fantastický detail na vnitřní straně dresu, konkrétně vzadu na krku, kde jsou v barvě Stanley Cupu tři ročníky, ve kterých Devils nejcennější trofej vyhráli.

Tkaničky na hrudi pak symbolizují na počest zmíněného Martina Brodeura brankářskou síť.

Tento nový kousek obléknou hráči v letošním ročníku třináctkrát a věřte nebo ne, také toto číslo má svou symboliku. Referuje totiž na aktuálního kapitána Nica Hischiera, jenž nosí třináctku na zádech. A právě on společně s dalšími mladými talenty by měli být hlavními postavami nové éry hokeje v New Jersey.

Poprvé v něm Devils vyjedou do ostrého utkání 9. prosince od 01:00 středoevropského času, kdy doma přivítají Letce z Philadelphie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.