bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dion Phaneuf v Los Angeles končí, Kings ho vyplatili ze smlouvy

16. června 2019, 7:00

Ondřej Mach

O jeho konci se spekulovalo, teď je všem dohadům konec. Vedení Los Angeles Kings se rozhodlo Diona Phaneufa vykoupit, čtyřiatřicetiletý obránce je tak od nynějška nechráněným volným hráčem. Z jeho sedmileté smlouvy mu zbývaly ještě dva roky.

Phaneuf má za sebou, podobně jako celý kalifornský tým, bídnou sezonu. Logicky se tak začalo spekulovat o jeho konci, protože se svým kontraktem odkrajoval z platového stropu 5,25 milionů dolarů ročně.

Ze smlouvy, kterou podepsal na konci roku 2013, se jej tak Králové rozhodli vyplatit. Nyní mu během čtyř let musí zaplatit celkem 4,25 milionů dolarů. Mimochodem, Phaneuf byl do Kalifornie vyměněn, společně s Natem Thompsonem, v únoru loňského roku. Opačným směrem putovali Marián Gáborík a Nick Shore.

Zkušený obránce letos odehrál 67 utkání, ve kterých nasbíral pouze šest kanadských bodů za jednu branku a pět asistencí. Dohromady za Kings nastoupil k 93 duelům (4 branky a 12 asistencí).

V draftu z roku 2003 si ho jako celkově devátého vybralo Calgary, Phaneuf později hrál ještě za Toronto, Ottawu a naposledy právě za LA. V NHL sehrál celkem 1 048 zápasů a zapsal 494 bodů (137 branek, 357 asistencí).

Los Angeles se tak uvolnilo místo pod platovým stropem. Následující ročník bude Phaneufův kontrakt ukrajovat 2,18 milionů dolarů. V sezoně 2020/21 bude zabírat 4,06 milionů dolarů a rok nato 1,06 milionu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.