bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Diváci zpátky v aréně, Pastrňák zpátky ve formě! Hokej hraju kvůli nim, culil se český kanonýr

30. května 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když hattrick, tak od Davida. Tohle pravidlo platí u bostonských Medvědů v play-off už celou dekádu. V letech 2011 a 2013 se blýskl David Krejčí, v roce 2018 a teď zazářil jeho jmenovec a kamarád Pastrňák. Havířovský rodák stylově oslavil návrat fanoušků do ochozů TD Garden a třemi góly zařídil úvodní výhru nad newyorskými Ostrovany. "Že Pasta takhle zaválel, když konečně hrajeme před lidmi? To mi k němu dokonale pasuje," pověděl Patrice Bergeron, kapitán Bruins.

Co měl Bergeron na mysli?

"Pasta je jedním z těch borců, co srší energií a zároveň mají rádi, když se diváci dostanou do varu," prohodil frankofonní Kanaďan, který měl prsty ve dvou ze třech Pastrňákových tref.

Český kanonýr nejprve udeřil v přesilovce, poté co puk putoval po ose Bergeron-Krejčí-Pastrňák. Mohl pálit z první, místo toho si chytře kotouč potáhl, nechal odklouzat ruského gólmana Ilju Sorokina a skóroval!

Podruhé se Pastrňák trefil pohotovou ranou z voleje. To když Sorokin jen vyrazil Bergeronův pokus před sebe. Hattrick uzavřel věčný smíšek po krásné individuální akci zakončené laserem nad Sorokinovu vyrážečku.

Takhle "Pasta" dotáhl svůj druhý hattrick v bitvách o Stanley Cup:

"S diváky v aréně je to prostě jiný sport," hlásil dobře naložený "Pasta". "Člověka zaplněné tribuny potěší a připomenou mu, proč hraje hokej. Je úžasné, že tady mohli lidé být. Už při rozbruslení mě to nakoplo, celý večer byli naším sedmým hráčem," dodal.

Když Pastrňák dal třetí gól, led zasypaly čepice, kšiltovky i pár ručníků. Fanoušci jednoduše byli nadšení z jeho show. A výkon týmové hvězdy si pochvaloval také kouč Bruce Cassidy.

"Ke konci série s Washingtonem prolomil smůlu a začalo se mu dařit. Měl proti Caps spoustu šancí. Bylo jen otázkou času, kdy k tomu dojde. Lajna ve složení Pastrňák, Bergeron a Brad Marchand opravdu klape," míní.

Pastrňák se zlepšil už na pět gólů, vícekrát se v letošním play-off trefil jen Nathan MacKinnon.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.