bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dlouhodobé absence. Chybět budou Ellis a Pulock, pro Blaise sezóna skončila

19. listopadu 2021, 8:48

Tomáš Němčík

Nový ročník kanadsko-americké NHL už je v plném proudu, což logicky týmům a generálním manažerům přináší radosti, strasti a také starosti. Do poslední kategorie patří dlouhodobé absence, které se v posledních dnech nakupily. Obránci Ryan Ellis a Ryan Pulock budou svým celkům chybět minimálně čtyři týdny, sezóna naopak skončila pro Sammyho Blaise.

Největší zásah do sestavy bude muset řešit lodivod New Yorku Islanders Barry Trotz. Tomu se při pondělní porážce 1:4 s Tampou Bay Lightning zranil obránce číslo jedna. Ryan Pulock bude vinou zranění v dolní části těla scházet minimálně čtyři týdny.

Sedmadvacetiletý kanadský obránce sice bodově zatím nenavazuje na své povedené sezóny, ale i tak je to pro Ostrovany velká ztráta. Pulock má v letošním ročníku na svém kontě dvanáct odehraných zápasů s bilancí 0+2, avšak s průměrným časem na ledě 21:07 je nejvytěžovanějším hráčem Isles. Na kontě má také čtyřiatřicet zblokovaných střel, což jej v této statistice řadí do pozice nejlepšího hráče týmu. Na trestnou lavici se zatím v tomto ročníku nepodíval.

Nepříjemnosti musí řešit také Alain Vigneault. Jako velká posila do obrany přišel v létě z Nashvillu do Philadelphie třicetiletý Ryan Ellis. Kanadskému bekovi se na začátku sezóny dařilo navázat na velmi povedené výkony z působení u Predátorů, avšak nyní jej přibrzdilo zranění, taktéž se jedná o problém v dolní části těla.

Ellis v letošní sezóně odehrál sice jen čtyři utkání, ale připsal si velmi slušných pět kanadských bodů za bilanci 1+4. Mimo hru byl devět zápasů v řadě, poté odehrál v souboji proti Dallasu téměř devatenáct minut, avšak ukázalo se, že není ještě zcela fit. Ellis sice nebude muset podstoupit operaci, ale svému týmu by měl scházet taktéž minimálně čtyři týdny.

Pořádně dlouhá pauza od hokeje pak čeká Sammyho Blaise, jenž se zranil na domácím ledě v zápase proti New Jersey Devils. Pětadvacetiletý útočník Rangers po kolizi s P. K. Subbanem nekontrolovaně narazil do mantinelu a tuto srážku nevydrželo jeho koleno.

Pravé koleno Blaise vyžaduje operaci, po níž bude třeba pořádně dlouhá rekonvalescence. Jeho návrat se očekává za šest až osm měsíců. „Jeho hra se v poslední době zlepšovala, bude to pro něj nyní hodně těžké. Jsme kvůli němu smutní, ale to se bohužel stává. Musíme se s tím vypořádat,“ okomentoval vážné zranění trenér Gerard Gallant.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.