bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dlouholetá opora zadních řad Sharks? Ferraro prodloužil o čtyři roky

5. srpna 2022, 13:00

Daniel Fekets

Žraloci ze San Jose mají za sebou chudší léta. V play-off chyběli už tři sezony, a proto není divu, že došlo k velkým změnám. Novým generálním manažerem se stal Mike Grier, který před pár dny jmenoval Davida Quinna do pozice hlavního trenéra. Tito dva teď především staví kádr pro nadcházející sezonu, mimo jiné se dohodli na další spolupráci s defenzivním obráncem Mariem Ferrarem.

Třiadvacetiletý Kanaďan zůstane u Žraloků další čtyři sezony. Podepsal smlouvu, která mu dohromady vydělá 13 milionů dolarů. Ročně si tedy přijde na 3,25 milionu. 

Ferraro byl týmem San Jose draftován ve druhém kole roku 2017. NHL začal hrát o dvě léta později. Nyní má za sebou už tři sezony, ve kterých nastřádal 42 kanadských bodů a každým rokem získává větší a větší roli v týmu. 

Však v minulém ročníku byl dokonce i asistent kapitána. Své vůdčí schopnosti prokázal už v NCAA, kde šéfoval kabině UMass. Organizace ze západního pobřeží USA Ferrarovi věří, vždyť po Brentu Burnsovi a Eriku Karlssonovi byl třetím nejvytěžovanějším hráčem týmu. Na ledě trávil v průměru 23 minut. 

Nyní by ten čas mohl být ještě vyšší. Žraloky totiž v tomto přestupovém okně opustil Brent Burns, který našel nové působiště v Carolině. Ferraro by se měl stát mužem, na kterém bude defenzíva San Jose stát. 

„Mario ukázal, že je spolehlivým obráncem našeho klubu. Hraje na nejvyšší úrovni v konkurenci nejlepších mužstev a vždy vykazuje skvělé výsledky. Jeho energie, morálka a pracovní nasazení jsou důvodem, proč toho na začátku své kariéry tolik dokázal. Těšíme se na to, že i nadále bude růst, zvyšovat konkurenci a postupně se stane klíčovým bekem,“ řekl GM Sharks Mike Grier. 

Ferraro by rád se svým mužstvem dosáhl větších úspěchů. Sám už si jeden velký triumf zažil, když minulý rok v Rize vybojoval pro Kanadu zlatou medaili ze světového šampionátu. 

Současná osa defenzívy Sharks je naprosto zřejmá. Postupně stárnoucí boháči Karlsson s Vlasicem by své místo měli mít i nadále jisté. Kromě Ferrara by si pozici v základní sestavě měli vybojovat i Radim Šimek, Matthew Benning a Markus Nutivaara. Šanci ale dostanou také Ryan Merkley či Jaycob Megna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.