bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do akce půjde deset celků, představí se i Kubalík či Hertl

4. prosince 2022, 20:16

Denisa Veselá

Noc na pondělí nabídne v NHL pět duelů. V příjemném čase startuje duel mezi Dallasem a Minnesotou, ve stejnou dobu, tedy v devět hodin večer, proti sobě budou bojovat Winnipeg a Anaheim, v pozdních hodinách pak následují další tři duely. Představí se i několik Čechů, nejlepší oslabení ligy či celek z chvostu tabulky.

Úvodní utkání noci je naplánováno na devět hodin večer. O body do tabulky bude bojovat Dallas s Minnesotou. Divizní rivalové se letos v ostrém utkání ještě nepotkali, naposledy spolu sehráli přípravu před aktuálním ročníkem, kterou ovládli Wild. V probíhající sezoně si lépe vede Dallas, který aktuálně se 32 body vede celou Centrální divizi. Stars táhne Jason Robertson, mladý Američan je nejlepším střelcem ligy s 22 góly, slušně si vedou i Benn, Hintz či Pavelski. Velkou měrou pomáhá celku z Texasu i gólman Jake Oettinger, který má jedny z nejlepších statistik v lize. Minnesotě patří průběžné páté místo v divizi, v týmové produktivitě je zase odskočený Kirill Kaprizov.

Ve stejný čas bude buly vhozeno i ve Winnipegu. Kanadský celek přivítá poslední Anaheim. Jedná se o souboj dvou celků ze Západní konference, a to z opačných pólů tabulky. Jets se v konferenční tabulce aktuálně nachází na páté pozici, nejlepším střelcem je Mark Scheifele, dvorním nahrávačem je pak Josh Morrisey. Naopak Ducks se trápí, ode dna tabulky se jim nedaří už nějaký ten pátek odlepit. V posledních devíti utkáních se k vítězství propracovali pouze jednou. V aktuálním ročníku už k jednomu měření sil došlo, v polovině listopadu slavil výhru Winnipeg.

O půlnoci startuje zápas mezi Columbusem a Detroitem. Souboj dvou celků z Východní konference bude druhým střetem těchto celků. Před dvěma týdny zvládl vzájemný zápas lépe Detroit. Blue Jackets se aktuálně nachází na poslední pozici na Východě, dáno je to i velkou marodkou, kdy necelý měsíc chyběl Laine, mimo je i Voráček či Werenski. Ani v Detroitu není situace jednoduchá, od listopadu chybí Zadina, Luff či Soderblom. Bertuzzi pak stihl letos pouhých devět zápasů a už je znovu na listině zraněných.

V jednu hodinu ráno je na programu souboj mezi Buffalem a San Jose. Půjde o utkání mezi čtrnáctým celkem Východní konference a třináctým celkem z konference Západní. I když Sabres spíše patří k horším celkům ligy, tak umí střílet hodně gólů, jen pět celků nastřílelo svým soupeřům letos více branek než Buffalo. Sharks zase excelují v oslabení, lépe brání přesilovky soupeřů pouze Dallas.

Jako poslední půjdou do akce Ostrované, kteří v půl druhé ráno středoevropského času přivítají Chicago. Newyorčané se aktuálně nachází na pozici číslo 6 ve Východní konferenci, ale poslední dvě utkání jim nevyšla podle představ, Ostrované padli s Philadelphií a Nashvillem. Chicago je momentálně na 15. příčce na Západě, naposledy díky vítězství v New Yorku přerušili šňůru osmi prohraných zápasů v řadě. K jednomu souboji mezi oběma celky už letos došlo, začátkem listopadu přemohli Islanders Chicago poměrem 3:1. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.