bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do NHL se vrací velké trenérské jméno! Gallant se postaví na lavičku Rangers

15. června 2021, 7:28

Jan Šlapáček

V posledních letech se stal jedním z nejvíce uznávaných trenérů v zámoří a nyní dostává obrovskou příležitost. Gerard Gallant se od nového ročníku postaví na lavičku Rangers, kteří mají mladý tým a začínají mít velké ambice.

Divoké mimosezónní období na Manhattanu je pravděpodobně u konce. Nový klubový prezident a zároveň i generální manažer Chris Drury se krátce po skončení sezóny rozhodl pro změnu na trenérském postu, když se rozloučil s Davidem Quinnem. 

Na jméno jeho nástupce se chvíli čekalo, ale nyní je o novém trenérovi jasno. Kormidla se podle důvěryhodných informací ujme respektovaný sedmapadesátiletý Gerard Gallant, jenž toho má v NHL již hodně za sebou a na nedávném mistrovství světa získal s Kanadou zlatou medaili.

Gallant během své kariéry stál na lavičce Columbusu, Floridy a Vegas, se kterým se zázračně v jeho první sezóně dostal až do finále Stanley Cupu. Stříbrný pohár však nikdy nezískal a to by se v New Yorku mohlo v následujících letech změnit.

Rangers začínají mít po přestavbě a zisku velice kvalitních hráčů vysoké ambice, což se projevilo i při letních změnách ve vedení klubu. Nadále se hodně spekuluje o možném zájmu o Jack Eichela, který by klub výrazně posunul a s celkem z Manhattanu by se rázem muselo počítat.

Na Gallanta už nyní čeká v kabině opravdu silné jádro, které obsahuje jména jako Artěmij Panarin, Adam Fox či Mika Zibanejad. Po uplynulé sezóně vzrostla i role Igora Šesťjorkina, který podával v brance skvělé výkony. Fanoušci Rangers se mají právem na co těšit.

Vrátí se na Manhattan play-off a touha po Stanley Cupu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.