bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dovednostní soutěže nabídnou klasiku i tři zbrusu nové disciplíny

3. února 2023, 19:00

Jan Vojkůvka

Noc z pátku na sobotu nabídne NHL All-Star Skills, nebo-li dovednostní soutěže NHL. Bude se jednat o první část soutěžení během Víkendu hvězd, která nabídne i tři novinky. Hned dvě nové disciplíny proběhnou pod otevřeným nebem, fanoušci se ovšem mohou těšit i na klasiky jako například soutěž o nejrychlejšího bruslaře či o nejtvrdší střelu.

Program, který započne hodinu po půlnoci středoevropského času, nabídne celkem tři nové disciplíny. Enterprise NHL Splash Shot a Chipotle NHL Pitch 'n Puck se budou konat pod širým nebem, Discover NHL Tendy Tandem se pak bude konat standardně na kluzišti.

Zmíněný Splash Shot se bude konat na pláži ve Fort Lauderdale. Cílem čtyř dvoučlenných týmů bude zasáhnout všechny cíle a potopit v KO turnaji své soupeře. Chipotle NHL Pitch 'n Puck zase nabídne kombinaci hokeje a golfu na čtyřparové jamce. Cílem čtveřice zúčastněných bude dostat puk či míček do jamky na nejnižší počet úderů. 

Mnohem atraktivnější se zdá být Tendy Tandem, což bude soutěž brankářů. V akci budou čtyři dvojice a v rámci dvojic bude jeden gólman střílející a druhý chytající. Střílející brankář bude mířit na klec a podle toho, co se mu povede, obdrží body. Pokud trefí připravenou mezírku, dostane tři body, pokud sestřelí terč v brance, dostane dva body. A pokud alespoň trefí bránu, získá jeden bod. Body jsou klíčové pro chytajícího brankáře, který na základě výkonu svého parťáka bude čelit nájezdu jednoho až tří hráčů, kteří budou najíždět ze středového kruhu na gólmana v rychlém sledu za sebou.

Mezi standardní disciplíny pak patří soutěž nejrychlejších bruslařů, v přesnosti střelby, tvrdosti střelby a také v brejcích. Právě do disciplíny v nájezdech bude nasazen i český útočník David Pastrňák.

Součástí dovednostních soutěží nebudou jen hvězdy současné NHL. Například v nájezdech bude chytat legendární Roberto Luongo, jenž v zámořské soutěži odchytal přes 1000 zápasů. V Tendy Tandem pak budou na brankáře najíždět hokejistky Alex Carpenterová s Hilary Knightovou ze Spojených států a Emily Clarkeová, Rebecca Johnstonová a Sarah Nurseová z Kanady. 

Soupisky pro dovednostní soutěže

Great Clips NHL Breakaway Challenge

David Pastrňák (BOS), Mitchell Marner (TOR), Matthew Tkachuk (FLA), dvojice Alexandr Ovečkin (WSH)/Sidney Crosby (PIT)

Upper Deck NHL Fastest Skater

Kevin Fiala (LAK), Dylan Larkin (DET), Kirill Kaprizov (MIN), Cale Makar (COL), Chandler Stephenson (VGK), Andrej Svečnikov (CAR)

Chipotle NHL Pitch 'n Puck

Johnny Gaudreau (CBJ), Clayton Keller (ARI), Jason Robertson (DAL), Nick Suzuki (MTL)

Enterprise NHL Splash Shot

Sidney Crosby (PIT), Nathan MacKinnon (COL), Mikko Rantanen (COL), Cale Makar (COL), Igor Šesťorkin (NYR), Adam Fox (NYR), Brady Tkachuk (OTT), Matthew Tkachuk (FLA)

Discover NHL Tendy Tandem

Connor Hellebuyck (WPG), Juuse Saros (NSH), Igor Šesťorkin (NYR), Stuart Skinner (EDM), Ilja Sorokin (NYI), Logan Thompson (VGK), Linus Ullmark (BOS), Andrej Vasilevskij (TBL)

Honda NHL Accuracy Shooting

Aleksander Barkov (FLA), Leon Draisaitl (EDM), Kevin Hayes (PHI), Jack Hughes (NJD), Nazem Kadri (CGY), Nikita Kučerov (TBL), Connor McDavid (EDM), Brock Nelson (NYI), Artěmij Panarin (NYR), Vladimir Tarasenko (STL)

GEICO NHL Hardest Shot

Rasmus Dahlin (BUF), Seth Jones (CHI), Josh Morrissey (WPG), Alex Ovečkin (WSH), Elias Pettersson (VAN) 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.