bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dozrává Rangers nová hvězda? Bučněvič odkrývá svůj potenciál už i v NHL

8. listopadu 2016, 15:45

David Zlomek

Rangers patří v posledních letech ke skvělým týmům, šestkrát za sebou nechyběli ve vyřazovacích bojích a každoročně se jejich šance na trofej pohybují velmi vysoko. Co jim k vysněnému Poháru chybělo? Mnoho lidí se shodlo, že chybějícím článkem k úplnému vrcholu byla absence prvotřídního střelce. Rick Nash, kterého si Rangers před několika lety kvůli střílení branek pořídili, sice branky dávat stále dokáže, ale 40 a více gólů od něj už očekává málokdo. Jezdcům ale teď svitla naděje. Hlasitě o sobě totiž dává vědět Pavel Bučněvič.

Možná si říkáte, že jste tohle jméno snad nikdy neslyšeli, možná až v posledních dne. Budiž vám odpuštěno, kromě fanoušků týmu z Manhattanu a KHL o něm věděli opravdu nejzarytější fanoušci zámořského hokeje.

Pavla Bučněviče, rodáka z Čerepovce, si Rangers vybrali v roce 2013 ve třetím kole jako celkovou pětasedmdesátku. Jednalo se o takzvaný low-risk, high-reward výběr. Pro vysvětlenou, Rangers moc dobře věděli, že ruští hráči mají mnohdy umanutou hlavu a že by se do Ameriky třeba ani nikdy nevydal, ale na druhou stranu v něm viděli velký potenciál, vyniká zejména jeho rychlost, schopnost tvořit hru a skvělá střela.

Bučněvič ale vždy prohlašoval, že chce hrát v NHL, čímž uklidňoval jak příznivce, tak i generálního manažera a hlavního trenéra. Jenže přes velkou louži se mu moc nechtělo, Rangers ho chtěli k sobě po skvělé sezoně 2014/15, kdy o sobě dal v devatenácti letech hodně vědět svými třiceti body v 48 zápasech a dvěma zápasy v ruském národním týmu. Jenže mladé hvězdičce Čerepovce se moc nechtělo. Před minulou sezonou tak tisku vysvětloval, že je ještě brzy na to, aby opustil Rusko, a že by bylo těžké dostat se do nabité sestavy Rangers.

Letos na jaro ale s Jezdci podepsal první smlouvu a v létě přiletěl s velkými očekáváními do New Yorku. Sice potřeboval překladatele k tomu, aby mohl poskytnout novinářům rozhovory, nicméně od začátku působil velmi sebevědomě. „Pokud bych si nebyl sám sebou jistý, nepřijel bych sem. Cítím se víc připravený a lepší,“ prohlašoval.

V přípravě udělal velmi dobrý dojem, hned v prvním zápase si připsal dva kladné body a v tom dalším první asistenci. Jakmile se liga přiblížila a hrál se poslední přípravný zápas, on upoutal gólem a asistencí.

Hned v prvním ostrém zápase zapsal asistenci a už se čekalo na jen na jeho první gól v nejlepší hokejové lize světa. Ten ne a ne přijít, navíc ho z pěti utkání vyřadilo zranění, ale dočkal se, v noci na neděli překonal bleskovou střelou v přesilovce Tuukku Raska a svou oslavou jenom ukázal, jak velký balvan z něj spadl.

V televizním rozhovoru po utkání rozdával úsměvy na všechny strany a dokonce už sám hovořil anglicky. Sice lámaně, ale hovořil. „Stepan mi dobře nahrál, zavřel jsem oči, vystřelil a skóroval jsem.  Dlouho jsem nedal gól, nebylo to pro mě dobré,“ řekl a s pukem, s nímž vstřelil gól, pokračoval: „Je to můj sen, myslím na mámu a tátu. Užívají si to, nespí, sledují každý zápas.“

Určitě se dívali i v neděli v noci, kdy v Madison Square Garden hráli domácí s Winnipegem Jets. Mimo to, že si připsali další výhru, vstřelil svou premiérovou branku v domácí aréně právě Pavel, jenž dal tak dva góly ve dvou dnech. Před domácími fanoušky se předvedl opravdu náramnou brankou. Ostatně, podívejte se sami:

Jestli bude ve své práci a výkonech pokračovat i nadále, mají se fanoušci Rangers na co těšit. Roste jim totiž nová hvězda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.