bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dzingel se vrací do Ottawy. Carolina na oplátku získala cestovatele a bojovníka

14. února 2021, 11:45

Matěj Hodoval

Ani v rozběhnuté sezoně není výměnám konec. Tři hokejisté se stěhují v rámci trejdu mezi Ottawou a Carolinou, který posílá zpět do známého prostředí útočníka Ryana Dzingela. Naopak další štaci opět vyhlíží Alex Galchenyuk.

Těsně před utkáním Senators na winnipežském ledě, který celek z hlavního města Kanady nakonec vyhrál 3:1, oznámilo vedení mužstva obchod s Carolinou. K zápasu se tak neoblékli hned dva hráči z tábora Ottawy.

Ottawa obětovala útočníky Cedrica Paquetta a Alexe Galchenyuka. Opačným směrem putoval Ryan Dzingel, jenž prostředí u Senators moc dobře zná.

Osmadvacetiletého forvarda si Sens vybrali v sedmém kole na draftu 2011. V klubu působil až do uzávěrky přestupů v sezoně 2018/2019, než zamířil do Columbusu. Minulou sezonu strávil v dresu Hurricanes, nyní míří zpátky “domů.“

Letos stihl odehrát jedenáct klání, v nichž vstřelil dva góly a zaznamenal stejný počet asistencí.

To Alex Galchenyuk po posledních letech bude jen těžko nazývat nějaké místo svým hokejovým domovem. Na rodáka z Milwaukee čeká už šestá štace za uplynulé čtyři roky. Po Montrealu, Arizoně, Pittsburghu, Minnesotě a Ottawě zkusí štěstí v Carolině.

V dosavadním průběhu ročníku odehrál americký forvard jen osm duelů s bilancí jedné trefy, přízvisko „hokejový cestovatel“ tak je zcela na místě.

Společně s Galchenyukem se do Raleigh stěhuje také Cedric Paquette. Nenápadný Kanaďan je bezesporu zajímavým jménem pro soupisku Hurikánů.

Vždyť se také jedná o vítěze Stanleyova poháru, ke kterému Tampě pomohl vloni. Od Paquetta nelze očekávat výrazné příspěvky v podobě kanadských bodů, každopádně co se černé práce týče, mají v něm Canes toho správného koně.

„Cedri je silný forvard, který vyhrál Stanley Cup s Tampou Bay. Jsme nadšení, že můžeme přidat oba hráče do naší skupiny,“ komentuje své nové tváře generální manažer Caroliny Don Waddel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.